Jo en Cal de Bie -van Leijsen 60 jaar getrouwd

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Hoog bezoek vrijdagochtend bij het echtpaar Jo en Cal de Bie-van Leijsen aan de Heibloemstraat. Burgemeester Marina Starmans kwam het paar feliciteren met hun diamanten bruiloft. In haar kielzog bracht bakker Pim Filius een feestelijke taart mee. Het bruidspaar genoot zichtbaar van deze verrassing.

Jo is geboren en getogen aan de Heibloemstraat 1, het adres waar hij samen met Cal alweer 60 jaar woont. Als jongste van een gezin van 9 kinderen kon en mocht hij het ouderlijk agrarisch bedrijf overnemen.
Cal is aan de Moersedreef geboren en ook opgegroeid in een agarisch gezin, dus hemelsbreed woonde ze nog geen 2 kilometer van elkaar toen ze elkaar leerde kennen op 15 jarige leeftijd. Cal was toen in dienst bij het echtpaar Dessing, woonachtig in het tegenwoordige hotel Winkk te Dongen. Het torenkamertje was haar domein. Na hun trouwen in 1959 woonden ze aanvankelijk in bij de ouders van Jo waar tevens zijn broer Jos en vrouw Anneke verbleven. Jos en Anneke zijn altijd hun buren gebleven en Anneke woont nu dus ook al weer 60 jaar naast hun.

Na hun trouw werden ze al snel verblijd met een dochter, Elly, en daarna volgde nog een zoon en 2 dochters (Jos, Rianne en Marjon) Jo is heel zijn leven boer gebleven, maar tussen 1972 en 1986 is hij ook werkzaam geweest in de groenvoorziening op de vliegbasis van Gilze Rijen. Het gras langs de landingsbanen bleef dankzij Jo altijd lekker kort. Het verzorgen van vee is altijd een onderdeel geweest van hun leven. Echter, er werd een overstap van koeien naar varkens en weer later naar melkgeiten gemaakt(dit laatste samen met oudste dochter en schoonzoon).

Cal is meer dan 25 jaren actief geweest in de horeca. Vele feestgangers heeft zij voorzien van een hapje en een drankje op menig feestje. Hobby`s van Cal zijn handwerken en kaarten met een groepje dames uit het dorp. Ook het verzamelenvan ideeen en presentjes voor het Sintereklaas feest is voor haar ieder jaar weer een hele uitdaging. Jo is jaren actief geweest bij het paardenfonds en in de paardensport .
Hij heeft pas kort geleden afscheid genomen als jurylid voor dressuurwedstrijden. Al vele jaren, vanaf 1989 tot anderhalf jaar terug, hebben ze samen op hun klein kinderen mogen passen. Hun 12 kleinkinderen zijn, terwijl hun ouders uit werken gingen, van jongs af aan bij oma en opa geweest. Hierdoor is er een erg hechte band tussen hen en de kleinkinderen ontstaan. Ook nu blijven de kleinkinderen regelmatig nog binnenvallen bij opa en oma, al wonen de oudste kleinkinderen alweer op zichzelf. Dat zijn dan ook de lievelingsmomenten voor Jo en Cal; het hele clubje bij elkaar, lekker eten, wat kletsen en een spelletje doen. Mooier kan het leven voor Jo en Cal niet zijn.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen