Magisch avondje winnaars DDDQ

Foto:

Team ‘U weet wel waarom’, winnaar DDDQ 2018, gaat Dongen op 31 maart 2019 vertegenwoordigen bij het Brabants kampioenschap Dorpenquiz. Er zijn al 22 deelnemers die allemaal in hun dorp of stad hebben gewonnen.

Op magische wijze is ‘U weet wel waarom’ begonnen met de voorbereiding. De teamleden waren afgelopen weekeinde door hun captain naar café De Valk gelokt onder het mom van een feestavond. Maar eenmaal binnen, met de grote wisselbeker op de bar, volgde de ene na de andere verrassing.

Zo meldde de Dongense goochelaar Stan Broeders zich als special guest. Polshorloges veranderden ‘spontaan’ van eigenaar. Met speelkaarten, balletjes en elastiekjes, gecombineerd met een stevige portie humor, amuseerde Stan zijn publiek in grote mate.

Natuurlijk werd er ook gequizd. Kroegbaas en quizmaster Jan Smans had 80 prikkelende vragen bedacht. DDDQ-voorzitter Peter van der Maade kwam ook nog langs en speelde op het biljart een spelletje barakken mee.

Na zoveel magie, quiz-prikkels (en sateetjes, chips, biertjes) kan het niet anders of ‘U weet wel waarom’ gaat met een volle accu de finale in van de Brabantse dorpenquiz.

Wordt vervolgd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen