31 oktober : Halloween

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Het is vandaag 31 oktober, de dag van:

  • Halloween
  • Internationale Dag van de Stad

Halloween
Halloween betekent de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dus op 31 oktober gevierd. Met name in de Verenigde Staten en Engeland, maar langzamerhand is de Dag zich aan het verspreiden.

Ook in Nederland gaan dus ook steeds meer kinderen op deze datum langs de deuren voor snoep. Uiteraard uitgedost in griezelige kleren (als de geesten van alle gestorvenen van afgelopen jaar). Ook het maken van lampions middels uitgeholde pompoenen moet iedereen een belletje laten rinkelen. Meer over de Dag vindt u uiteraard op wikipedia.

Internationale Dag van de Stad
Na een mislukte poging in 2010, is het uitroepen van de Dag van de Stad in de 68e vergadering van de VN in 2013 dan toch gelukt. Op 31 oktober is het volgens de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Stad (of Wereld Stedendag). 2014 was daarmee het eerste jaar dat de Dag daadwerkelijk gevierd werd. Op de Dag wordt er gepromoot om de urbanisatie op de politieke agenda te krijgen, en steden te laten samenwerken voor een duurzame stedelijke ontwikkeling. Sindsdien is het ieder jaar op 31 oktober World Cities Day.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen