Directie TUF Recycling: “we waren héél dicht bij een oplossing”

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Volgens de directie van Tuf Recycling was het bedrijf héél dicht bij een oplossing voor de problemen waarmee haar bedrijf te kampen had.

Afgelopen donderdag brandde een groot deel van het bedrijf volledig af. Op dezelfde avond zou er in de Dongense gemeenteraad gepraat worden over het conflict van het bedrijf met de gemeente. Voor de camera van RTL Nieuws (KLIK HIER) zegt de directie: “Wij hebben al twee jaar heel intensief contact met burgemeester en met de gemeente. We zijn de laatste twee maanden intensief aan het werk om alles op te lossen en we doen dat samen. We waren héél dicht bij een oplossing”

Burgemeester Marina Starmans geeft aan dat ze de wettelijke procedures die hier van toepassing zijn, volledig moest doorlopen. Tegen Omroep Brabant zegt zij: “Ik kan niet zomaar zeggen ‘ik sluit de tent’ zonder dat ik de stappen heb gezet die het bestuursrecht van mij vraagt om te zetten.”In deze uitzending komt ook Roelof Bosma, onderzoeksjournalist van het programma Zembla aan het woord. Volgens Bosma had de gemeente wél eerder in kunnen grijpen omdat het bedrijf constant regels overtrad.

Bekijk de uitzending van Omroep Brabant hieronder

De uitzending van Zembla over de toestanden bij TUF maakte enkele weken geleden nogal wat los in de Dongense gemeenschap. Een felle discussie in de gemeenteraad volgde en na een besloten raadsvergadering  in de week daarna maakte het College bekend dat gemeente Dongen een deurwaarder ging sturen naar TUF Recycling BV om het traject van dwangsommen af te ronden. Ook werd de procedure in gang gezet voor het opleggen van een last onder bestuursdwang.

Afgelopen donderdagavond kreeg het verhaal een bizarre wending met de grote brand bij het bedrijf. De gemeenteraadsvergadering, die afgelopen donderdag plaats zou vinden en waarbij over dit onderwerp gesproken zou worden, werd afgelast en is verplaatst naar donderdag 25 oktober. Dan staat TUF recycling weer op de agenda en zal er wellicht wat meer duidelijkheid komen over de tegenstrijdigheden die via de diverse partijen nu in de media belanden.

De fractievoorzitters uit de Dongense gemeenteraad werden vrijdagmiddag nog wel bijgepraat over de brand. Daarbij ging het volgens VVD fractievoorzitter Pieter Brooijmans niet over het bedrijf an sich maar puur over de brand en de afhandeling daarvan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen