Zlata Muzika concert met “Blaskapelle Fresia”

Foto:

Op zondag 14 oktober 2018 verzorgt Blaskapelle Fresia uit Schaijk een optreden in De Cammeleur, Hoge Ham 126, Dongen. Het concert begint om 14.00 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

Blaskapelle Fresia
De programma’s van “Blaskapelle Fresia” bestaan uit traditionele Böhmisch, Mährische blaasmuziek met pittige marsen, vloeiende walsen, karaktervolle polka’s, speciale solisten, maar ook gezellige stemmingsmelodieën; instrumentale nummers en titels met zang. Door de goede contacten met orkestleiders, componisten en uitgevers, slaagt het orkest er regelmatig in om unieke nieuwe bladmuziek te bemachtigen en soms als (Nederlandse) primeur uit te voeren. Met al deze eigenschappen, de prestaties en haar speciale doelstelling is “Blaskapelle Fresia” inmiddels een zeer gewaardeerd orkest in Nederland en daarbuiten.

“Blaskapelle Fresia” is aan het begin van 2012 opgericht door dirigent Simon Meurs, zijn echtgenote Annie en vriend Frans Maas. Combineren van hun voorletters leverde de fleurige naamgeving op. Met het speciale doel om, naast andere optredens, minimaal eenmaal per jaar een concert te organiseren ten bate van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), is “Blaskapelle Fresia” een bijzonder orkest. In zes jaar is al meer dan € 14000,- bijeengebracht voor KiKa. Een bedrag om trots op te zijn. Ook de opbrengsten van het Zlata Muzika concert komen ten goede aan KiKa. Hoe meer bezoekers, hoe groter de opbrengst dus.

Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen
Het optreden is een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen in samenwerking met het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika”. Gezamenlijk zorgen zij voor een podium voor orkesten die de Tsjechische volksmuziek spelen. Blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” promoot Tsjechische volksmuziek door podcastuitzendingen op het internet. Het programma is te vinden op www.zlata-muzika.nl.

Reacties

article
100983
Op zondag 14 oktober 2018 verzorgt Blaskapelle Fresia uit Schaijk een optreden in De Cammeleur,
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181008/zlata-muzika-concert-blaskapelle-fresia/
2018-10-08T12:37:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/08123700/blas.jpg
Nieuws