Koninklijke onderscheiding voor Esther Hendrikx-Boelen

Foto:

Burgemeester Marina Starmans reikte zaterdagavond tijdens de jaarlijkse korpsavond een Koninklijke onderscheiding uit aan  Esther Hendrikx-Boelen. Esther nam deze avond tevens officieel afscheid als actief lid van van het korps.

Esther Hendrikx-Boelen is 20 jaar lid geweest van het brandweerkorps in Dongen.

Een gedeelte uit de toespraak van burgemeester Starmans:

Op 19 juni 1998 schreef je een sollicitatiebrief aan de Burgemeester en Wethouders van Dongen. Een open sollicitatie waarin je jouw interesse toonde voor de vrijwillige brandweer. Op dat moment ben je eigenaresse van eetcafé Janssen en Janssen. Een druk en hectisch bestaan. En toch vind je tijd om, ondanks jouw drukke leven, ook nog iets voor de maatschappij te doen.

De brandweer was al een bekende voor je want je had in Goirle al 2 jaar ervaring opgedaan. In die twee jaar heb je het diploma 1ste klasse behaald. En ja, wij wilden je héél graag in ons team hebben. Op 1 januari 2000 word je bevorderd tot brandwacht 1ste klasse en medio 2005 behaal je het diploma brandweerchauffeur.

Jouw grote passie, wat ontzettend stoer van je! Zo’n grote brandweerauto besturen en zorgen voor, zo ongeveer het belangrijkste bij een brand, water! Esther, je staat erom bekend dat je niet wegloopt voor een gevaarlijke situatie. Jij laat jouw collega’s niet in de steek, je staat je mannetje! Zo was er eens een flinke brand op ’t End’ (Eindsestraat). Het was aardedonker en de spuitbussen vlogen je om de oren. Het sissende geluid was beangstigend. Het zou heel begrijpelijk zijn geweest als je er op dat moment voor had gekozen om terug te gaan, naar buiten, veilig…Maar dat deed je niet. Je was er, en je bleef er …brandweervrouw pur sang.

Omdat je, tot voor kort, vlak bij de kazerne woonde ging je regelmatig even gezellig een bakkie doen bij je collega’s. Dat typeert je, je bent begaan met de mensen. Er zat nog een voordeel aan het ‘dichtbij wonen”. Je was zo snel op de kazerne dat je altijd in de eerste wagen zat. Er kon altijd op jou gerekend worden om je collega’s veilig naar een uitrukadres te brengen. Jouw laatste oefening stond in het teken van een oefenparcours voor chauffeurs met een hoog technisch gehalte.  Ik heb me laten vertellen dat je deze laatste oefening met een dikke voldoende hebt afgesloten.

Esther, je bent hartelijk, gastvrij en behulpzaam. Als het nodig is spring je bij om te helpen in de kantine. Je bent een fijne collega. Jarenlang heb je op perfecte wijze onderdeel uitgemaakt van het korps Dongen.

Een rustige vrouw (meestal) tussen de mannelijke collega’s, een gezellige klets, je mening niet onder stoelen of banken steken, gezellig met je kameraden zittend aan jouw bekende tafeltje. Al met al een zeer betrouwbare brandweer collega met een gezonde passie. Afgelopen juni eindigde een prachtige brandweerloopbaan. Je zegt de brandweer vaarwel in de rang van hoofdbrandwacht. Dank voor al jouw inspanningen, energie en aanwezigheid. Jouw werk hier voor de brandweer is enorm gewaardeerd.

Het is mij daarom een groot genoegen om te mogen melden, dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u, Esther Wilhelmina, Anna, Maria Hendrikx- Boelen, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Reacties