Dongenaren lopen warm voor De Cammeleur

Foto:

Het lijkt erop dat Dongenaren de weg naar De Cammeleur massaal hebben gevonden. In de eerste weken zijn al ruim 26.000 bezoekers over de vloer geweest. Met een uitschieter in het openingsweekend op 1 en 2 september, dat 3.300 belangstellenden trok.

Wethouder René Jansen was bijzonder in z’n nopjes met deze fraaie cijfers en maakte die ook met enige trots aan de raad bekend. ‘Als we deze cijfers doortrekken, zouden we uitkomen op 250.000 bezoekers op jaarbasis en we hadden ingestoken op 150. 000 per jaar’. De wethouder liet ter vergelijking nog wat meer cijfers los op de gemeenteraad. ‘De oude Cammeleur trok jaarlijks 54.000 bezoekers en ’t Schouw 30.000. De nieuwe Cammeleur trekt per dag gemiddeld zo’n 650 bezoekers, tegenover 250 voor de oude Cammeleur en ’t Schouw samen.

Mooie cijfers
‘Dat zijn mooie getallen. Dat biedt perspectief voor de toekomst’ concludeerde de wethouder verheugd.  En hij had nog meer positieve berichten. Bezoekers waarderen de ruime openingstijden, met pieken tussen 13.00 en 15.00 uur (voor de middagactiviteiten en gasten voor de lunch) en in de vroege avond (tussen 17.00 en 19.30 uur (als de muzieklessen en verenigingsactiviteiten starten). Verder trekt het Grand Café ook extra bezoekers die niet direct voor een activiteit komen, maar gewoon gezellig iets willen drinken of een hapje eten.

Alle organisaties die in De Cammeleur gevestigd zijn, merken ook meer interesse voor hun activiteiten. De bieb signaleert een stijging van de abonnees en de korte cursussen van het Kunstpodium zijn al helemaal volgeboekt en dat is nog nooit eerder voorgekomen. Verder is De Cammeleur ook in trek bij bedrijven en instellingen die overdag zalen willen huren. En als laatste wapenfeit in de reeks positieve berichten is de theaterzaal ook goed ontvangen. Op de previewavond van het theaterprogramma zijn al 507 kaarten besteld, 10 meer dan in het vorige seizoen.

Het is dan misschien voor 95% rozengeur en maneschijn, maar er moeten ook nog een paar ‘vlekjes weggewerkt’ worden. ‘Er moeten nog herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden- onder meer met betrekking tot de akoestiek. Wij gaan ervan uit dat die in de tweede helft van oktober zijn afgerond’,zei de wethouder.
En dan is het tijd om de financiële afwikkeling met de aannemer rond te breien.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen