Oprecht ontroerend, ontroerend oprecht

Foto:

Maandag 1 oktober vertoont Cinemaclub Dongen de film “Vele hemels boven de zevende” in het theater De Volckaert.

Vele hemels boven de zevende is een ontroerend portret over een familie en al haar problemen. Zo is Elsie niet blij met haar huwelijk met Walter en wordt ze verliefd op kunstenaar Casper. Lou worstelt met haar eigen tienerproblemen en heeft moeite met het aarden op de middelbare school. Ook zus Eva heeft haar problemen, want zij wil het altijd iedereen naar de zin maken en cijfert daarbij zichzelf weg. Van alle personages is Eva, een rol van de geweldige Brit van Hoof, die het meeste imponeert. Zij wil iedereen helpen en daarbij vergeet ze zichzelf.

Zo is ze ongelukkig in de liefde, wat door haar moeder en zus regelmatig wordt ingewreven. Schrijfster Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor haar rekening nam, is dicht bij het boek gebleven. Zo is er de wijsheid van Lou na een uitspraak van haar opa: ‘De kunst van het leven is volgens mij niet te rap content te zijn met wat ge hebt, want hoe kan het anders ooit beter worden?’. Het zet haar moeder en de kijker in ieder geval even aan het denken. De regie is in handen van Jan Matthys. Hij brengt de emoties van de personages puur en echt in beeld. De close-ups van de gezichten van de acteurs in combinatie met de muziek van singer-songwriter Spinvis creëren een melancholisch gevoel dat bijdraagt aan de beleving van de film.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 6,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00 en voor deze film geldt een verlaagde toegangsprijs voor leden van de bibliotheek (€ 5,00) Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen