Van 2 oktober tot en met 9 november: Werkzaamheden in de Dr. Willem Dreeslaan

Foto:

Binnen twee jaar krijgt het gebied Dr. Willem Dreeslaan, Looiershof, Wilhelminaplein, Nieuwstraat en Park Vredeoord een nieuw gezicht. Van dinsdag 2 oktober tot en met vrijdag 9 november worden de eerste werkzaamheden aan de Dr. Willem Dreeslaan uitgevoerd. Voordat de werkzaamheden van start gaan is er eerst een inloopavond op dinsdag 25 september, van 18.00 tot 19.30 uur in De Cammeleur. Binnenlopen kan tussen deze tijden.

Tijdens de inloopavond is er informatie beschikbaar over het ontwerp, de planning, fasering en bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Ontwerp
De Dr. Willem Dreeslaan wordt in delen aangepakt. De eerste fase heeft betrekking op het deel tussen de Hoge Ham en de haakse bocht in de Dr. Willem Dreeslaan. Dit gebied krijgt dezelfde inrichting als de vernieuwde Hoge Ham. De bocht halverwege de Dr. Willem Dreeslaan wordt minder scherp gemaakt. Ter hoogte van het appartementencomplex worden de struiken verwijderd en extra parkeerplaatsen aangelegd. Voor het appartementencomplex komt een parkeervak voor laden en lossen. Op de hoek van het appartementencomplex grenzend aan het park komt een nieuw groenvak met een boom. Ook worden een extra infiltratieriool en een waterbergend funderingspakket onder de rijweg aangebracht, zodat regenwater beter de bodem kan binnendringen. Daarnaast komt er nieuwe LED-verlichting.

Omleidingsroute
Tijdens de werkzaamheden is de Dr. Willem Dreeslaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor verkeer richting het Looiershof wordt een omleidingsroute ingesteld via de Hoge Ham, Sint Josephstraat, Wilhelminaplein. Het eenrichtingsverkeer op de Hoge Ham tussen de Dr. Willem Dreeslaan en de Biezen wordt daartoe tijdelijk omgedraaid. Gemotoriseerd verkeer kan dan via de Hoge Ham vanaf de kruising met de Geer en Monseigneur Ariënsstraat naar de kruising met de Biezen rijden. Gemotoriseerd verkeer naar Hoge Ham 127 – 142 wordt tijdelijk omgeleid via de Biezen, Monseigneur Schaepmanlaan en Monseigneur Poelsstraat.

 

Weekmarkt
In verband met de omleidingsroute wordt de markt die elke maandag op de Hoge Ham staat tijdelijk naar parkeerterrein Binnenhoven (nabij de Aldi) verplaatst. Het gaat om de markt van maandag  8 oktober, 15 oktober, 22 oktober, 29 oktober en 5 november.

Meer informatie
Bewoners en ondernemers die vragen hebben over het project kunnen contact opnemen met Arnoud voor de Poorte, projectuitvoerder van de gemeente Dongen, telefoon 06 – 29 50 18 00, e-mail: [email protected]. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunnen bewoners en ondernemers vragen stellen aan Ton Mouws, uitvoerder van aannemer C-Infra, telefoon 06 – 34 49 23 38, e-mail: [email protected].

Meer informatie over de herinrichting van het centrum staat op de website www.dongen.nl (Actueel > Nieuws).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen