Bekende schrijvers te gast bij kinderboekenfestival Knetters

Foto:

Kinderboekenfestival Knetters in gloednieuwe Cammeleur met Jeugdorkest van Koninklijke Muziekvereniging Dongen
Met Eus Roovers, Paul van Loon, Rick de Haas en Christel de Laat

Het succesvolle kinderboekenfestival Knetters, al jarenlang een begrip in Tilburg, komt dit jaar naar Dongen, in De Cammeleur op zondagmiddag 30 september. In de middag zijn alle kinderen van 3 tot 12 jaar welkom. De presentatie is in handen van de altijd hilarische cabaretière Christel de Laat. Het programma begint met een muzikale voorstelling ‘Verhalen, muziek en vriendschap’ van kinderboekenschrijver Eus Roovers en het Jeugdorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen (Jeugd-orkest KMD). Tekenaar Rick de Haas (bekend van De Gorgels en Mees Kees) maakt live de tekeningen. Voor de deur van de Cammeleur staat de enige, echte Griezelbus van Paul van Loon. Wie durft er naar binnen? De meester griezelschrijver treedt ook op. Daarnaast zijn er workshops schrijven, tekenen, knutselen, muziek en natuurlijk voorlezen.

De Cammeleur wordt zondag 30 september overspoeld door boeken, kinderen en auteurs en tekenaars van kinderboeken. Knetters, feest met letters, wordt geen ernstige, deftige bedoening maar is een feestelijke mix van theater, liedjes, muziek, workshops en heel veel boeken. Het programma is net zo vol en gevarieerd als vorige jaren. Maar toch even anders. Dat komt met name door de samenwerking met Jeugdorkest KMD die verhalen over vriendschap (het thema van de Kinderboekenweek dit jaar) een extra dimensie geeft door live te spelen.

Jeugdorkest Koninklijke muziekvereniging Dongen
Voor deze Dongense editie is er een samenwerking met het Jeugdorkest KMD. Niet alleen zorgen ze voor de muzikale ondersteuning van de verhalen van Eus Roovers. Ook verzorgt KMD drie workshops, namelijk slagwerk, houtblazers en koperblazers. Zo kunnen kinderen kennismaken met deze instrumenten. Ze gaan met echte muzikanten aan de slag om samen een aantal instrumenten te ontdekken.

 

 

Programma
Knetters begint met een centraal programma, daarna kan iedereen naar de workshops en andere activiteiten. Tussendoor is er een optreden van Paul van Loon met het griezelig goede KMD-combo. Elk kind krijgt een feesttas mee naar huis met onder andere alle verhalen die Eus Roovers speciaal voor deze Knetters ge-schreven heeft. Inloop 12.30 uur. Aanvang programma: 13.00 uur.
Presentatie is in handen van cabaretière Christel de Laat
• Opening ‘Wat nou vriendschap?!’ door cabaretière Christel de Laat
• ‘Verhalen, muziek en vriendschap’ van Eus Roovers, met muziek van Jeugdorkest KMD en live ge-tekend door Rick de Haas
• Eerste ronde workshops: voorlezen, illustreren, knutselen, slagwerk, hout- en koperblazers, bakken
• Knetters optreden Paul van Loon met het KMD-combo.
• Tweede ronde workshops: voorlezen, illustreren, knutselen, slagwerk, hout- en koperblazers, bakken
• Naar huis met een goed gevulde feesttas

Kaarten en meer info
Kaarten kosten 2,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van De Cammeleur of aan de kassa.
Meer informatie staat op www.knettersfeest.nl.

De organisatie achter Knetters
De organisatie van Knetters bestaat uitsluitend uit vrijwilligers van de Stichting Plezier in Lezen (SPIL). Deze stichting wil op een speelse manier lezen onder kinderen bevorderen. In tijden dat kinderen aantoonbaar minder lezen, dat bibliotheken flink moeten bezuinigen of zelfs sluiten en subsidies afnemen. Twee jaar ge-leden is Knetters uit het niets van de grond gekomen met enkel bijdragen van sponsoren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen