Valse start voor Dongen

VV Dongen is de competitie begonnen met een nederlaag. In Tiel werd met 3-1 verloren van het uit de Tweede Divisie gedegradeerde TEC.

Dongen startte zwak en leek na 2 minuten al op achterstand te komen, maar met een geweldige redding wist keeper Wessel Sprangers dat te voorkomen. In de 9e minuut was het dan toch raak en bracht Vink TEC op 1-0. Een paar minuten later kan Serhat Koc heel makkelijk de 2-0 maken na een te zachte terugspeelbal van Glenn Kools. Dongen gaf echter niet op en dat resulteerde in de 20e min in de aansluitingstreffer van Remon Koenen. Shentley Saez veroverde de bal op het middenveld en zette Koenen met een fraaie pass alleen voor de keeper. Die twijfelde niet en rondde met een mooie boogbal keurig af.

Dongen was weer terug in de wedstrijd, voetballend zeker niet de mindere van TEC, en in de 2e helft was het wachten op de gelijkmaker. Net toen de meegereisde supporters dachten dat die zou vallen, maakte Giovanni Henskens onbedoeld hands in een poging een inzet van TEC te keren. Een strafschop en een rode kaart was het gevolg. Serhat Koc benutte de strafschop en Dongen moest met 10 proberen de 3-1 achterstand goed te maken.

Dongen kreeg met een man minder zelfs nog een paar kansen, maar wist het tij niet meer te keren. En dus eindigde het eerste duel in een nederlaag. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Goes, dat met een 4-0 overwinning op Westlandia vol zelfvertrouwen naar Dongen zal afreizen.

De wedstrijd Dongen-Goes van zondag 2 september begint om 14.30 uur op Sportpark de Biezen.