Vragen van VVD en Volkspartij Dongen over galerijflat in De Hoogt

Foto:

De kans dat de plannen van Casade voor de bouw van een galerijflat in De Hoogt ( op de hoek Hoge Ham/ Bolkensteeg) nog worden aangepast, is heel klein. Die boodschap kregen de massaal aanwezige bewoners donderdag tijdens de raadsvergadering van wethouder Bea van Beers te horen.

Bewoners van De Hoogt werden enkele weken geleden onaangenaam verrast toen zij tijdens een informatieavond van Casade geconfronteerd werden met het gewijzigde plan (lees ook: Bewoners De Hoogt boos over plannen Casade) Aanvankelijk zouden er op De Hoogt 22 koopappartementen in de middeldure sector komen. De verkoop viel echter tegen en daarom besloot Casade het plan te wijzigen in de bouw van sociale huurappartementen. Zeer tegen de zin van de huidige bewoners, zo blijkt nu. Voor de VVD en Volkspartij Dongen aanleiding om in de raadsvergadering opheldering te vragen. Volgens Casade waren de bewoners wel op de hoogte van de plannen. De woningcorporatie heeft vorig jaar in twee brieven de bewoners geïnformeerd over de gewijzigde plannen en een afbeelding van de te bouwen flat toegevoegd.  De bewoners voelen zich echter onvoldoende gehoord en verwijten Casade een gebrek aan goede communicatie.

Niet blij
VVD-woordvoerster Angela Horsten was bepaald niet blij met de gang van zaken en met het nieuwe plan. ‘ Van het oorspronkelijke plan, waarbij rekening was gehouden met de karakteristieke kenmerken van de omgeving is niets meer te herkennen. De bewoners voelen zich niet gehoord en bedrogen. Kunnen we het oorspronkelijke plan niet overdragen aan een partij die dat wel wil uitvoeren’, zo vroeg ze zich af.
Maar wethouder Van Beers hielp haar snel uit de droom. ‘Dat is lastig want Casade is eigenaar van de grond. Die heeft bewust gekozen om te bouwen voor een doelgroep in de sociale sector. Dat past ook binnen hun opdracht. De galerijflat is vooral bedoeld voor ouderen, die vaak een eenpersoonshuishouden voeren’.

De wethouder had overigens wel begrip voor de onvrede van de bewoners. ‘Ik kan me best voorstellen dat er veel vragen leven, want het gaat hier niet alleen om een verandering van koop naar huur, maar ook uiterlijk zijn de plannen aanzienlijk veranderd. Wij hebben ook wel gehoord dat de communicatie niet naar wens was en we hebben dat bij Casade aangekaart. Bij hen ligt in eerste instantie de opdracht om goed te communiceren. Het nieuwe plan heeft overigens wel kwaliteit. De welstandcommissie heeft naar de plannen gekeken en een positief advies uitgebracht.

Bezwaar tegen plannen
Frits Klijs van de Volkspartij Dongen drong erop aan om de aanvraag voor de omgevingsvergunning niet in de zomervakantie ter inzage te leggen. Dit om te voorkomen dat mensen de termijn missen waarop ze bezwaar kunnen aantekenen. ‘Casade heeft de vergunning nog niet aangevraagd. In de zomermaanden komt er geen informatiekrant van de gemeente. Kunt u toezeggen dat de bewoners actief worden geïnformeerd als het plan ter inzage komt? Wethouder Van Beers kon hem meteen geruststellen. Casade hecht er ook grote waarde aan dat mensen gelegenheid hebben om bezwaar te maken. Daarom hebben zij al aangegeven dat ze de plannen niet in de zomervakantie ter inzage gaan leggen’.

Door : Bernadette Klerx

Reacties

article
97232
De kans dat de plannen van Casade voor de bouw van een galerijflat in De
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180706/vragen-vvd-en-volkspartij-dongen-galerijflat-hoogt/
2018-07-06T09:13:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/06/22194517/hoogt183.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws