Wethouder René Jansen: ‘We blijven op koers voor opening van De Cammeleur’

Foto:

‘We blijven op koers voor wat betreft de sleuteloverdracht en de opening van De Cammeleur’. Dat deelde wethouder René Jansen de gemeenteraad gisteren mee in zijn wekelijkse update over De Cammeleur. Concreet betekent dit dat op 1 augustus de sleutel aan de partners Theek 5, Contour de Twern, Het Kunstpodium en Donckhuys overgedragen kan worden, dat op 20 augustus de deuren voor het eerst open gaan voor publiek en dat op 1 en 2 september een spetterend openingsweekend gehouden wordt.

De afgelopen weken heeft de wethouder intensief overleg gevoerd met de directie van aannemer BMV om de laatste puntjes op de i te zetten. En dat heeft heel wat energie gekost. Zo moesten gemeente en BMV het met elkaar eens worden over de af te ronden restpunten en herstelwerkzaamheen als gevolg van de uitkomsten van het akoestisch rapport.

‘Afgelopen vrijdag heb ik in een gesprek met de directeur van BMV met grote nadruk aangegeven dat wij van hen verwachten dat ze op zo kort mogelijke termijn met oplossingen komen. De deadline daarvoor was afgelopen woensdag. ‘BMV heeft toen daadwerkelijk de gewenste informatie, oplossingen en opleverdata aangeleverd. Die informatie hebben wij inmiddels getoetst en er heeft juridische afstemming plaatsgevonden. Daarop hebben wij een voorstel aan BMV gedaan voor een aanvaarding onder voorwaarden. Wij gaan ervan uit dat we die morgen ( vrijdag 6 juli) formeel kunnen bevestigen’, zo liet de wethouder de raad weten.

De partners zijn inmiddels ook geïnformeerd over de voortgang. Voor hen is het belangrijk wanneer ze kunnen verhuizen en de zalen in gebruik kunnen nemen. Komende maandag wordt de planning voor de komende maanden verder afgestemd.

Gevelbelettering in het licht
Wie regelmatig door de Hoge Ham fietst, zal het al opgevallen zijn dat vorige week de belettering op de gevel is aangebracht. De letters van 1,5 meter hoog, kunnen in de avonduren worden verlicht.
‘Een prachtig gezicht’, volgens de wethouder, ‘maar het zicht wordt nog te veel belemmerd door de boom voor het gebouw’. Daarom zullen er enkele laaghangende takken gesnoeid worden, zodat de letters in volle glorie te bewonderen zijn.

Door: Bernadette Klerx

Reacties

article
97234
‘We blijven op koers voor wat betreft de sleuteloverdracht en de opening van De Cammeleur’.
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180706/wethouder-rene-jansen-we-blijven-op-koers-opening-cammeleur/
2018-07-06T09:16:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/11/23172553/cammeleurnieuw2.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws