Succesvolle Succesvolle 7e Lustrum Tractor behendigheid wedstrijd Oranje stichting Klein Dongen Vaart

Foto: Mark Dankers

Zondag 29 april vond de 7e Lustrum Tractor behendigheid wedstrijd Oranje stichting Klein Dongen Vaart plaats. Hieronder een verslag namens de organisatie.

Maandagmorgen 30 april, toen heel het ponyterrein blank stond, beseften we dat we het nog best goed getroffen hadden met het weer tijdens onze 35e Tractor behendigheid wedstrijd. Zondagmorgen werd de buienradar veelvuldig geraadpleegd, het zou rond twaalf uur droog worden en droog blijven tot de avond. De regen in de ochtend weerhield de deelnemers niet om naar de wedstrijd te komen. Maar liefst 39 deelnemers stonden aan de inschrijftafel.

Dames , heren, jongeren en veteranen. Een bont gezelschap dat er echt zin in had om er een sportieve, gezellige wedstrijd van te maken. En inderdaad om twaalf uur was het droog en konden we beginnen met de uitleg van de proeven, zonder  . Iets voor een uur konden we het startsein geven voor de wedstrijd.

De asbakken werden van de bar geschoven bij het asbakken ruimen, de bal werd op slimme wijze door de poortjes van het labyrint gestuurd, met een bloemengieter aan de hefinrichting werden bloempotten gevuld, blokken met de tekst “35e TBW Oranje stichting Klein Dongen Vaart” moesten op de juiste wijze neer gezet worden, bij het spijkerpoepen moesten de spijkers in de buizen met verschillende diameter worden gezet en bij het kratten stapelen was het de kunst om zo veel mogelijk kratten op te stapelen.

Ter gelegenheid van ons zevende lustrum stond er een bike trial show op het programma. In de ochtend uren was er al een spectaculair parcours opgebouwd met twee platte wagens, een oude auto, rioolbuizen en diverse stapels pallets. In de pauze van de wedstrijd werd al een korte demonstratie gegeven waarbij met de bike over diverse mensen werd gesprongen. Ook werd gedemonstreerd dat hij met zijn bike vanaf een rioolbuis over een spanband op 220 cm hoogte kon springen.

Na de tractor behendigheid wedstrijd was het tijd voor de grote bike trial show. Hij sprong met zijn fiets op stapels pallets, op de platte wagens, over en oude auto heen, over riool buizen en op een vierkante paal op 160 cm hoogte bovenop de platte wagen. Een spectaculaire show waarvoor de handen diverse malen voor op elkaar kwamen.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking door wethouder Piet Panis:
Dames: 1e pr. Danielle Loonen, 2e pr. Moniek Jansen, 3e pr. Inge de Bresser
Jongeren: 1e pr. Remco Marcelis, 2e pr. Gijs Broeders, 3e pr. Rob Verkooijen
Heren: 1e pr. Bas Jansen 2e pr. Rens Biemans, 3e pr. Jelle v/d Kolk
Vetranen: 1e pr. John Verkooijen, 2e pr. René Laurijsen, 3e pr. Jan Jansen

Naast de behendigheid wedstrijd was er gelegenheid om te tonen wie er sterk in zijn armen is bij het spijkerbroek hangen.

Uitslag:
Meisjes 5 t/m 6 j : Marit van de Heijkant Jongens t/m 4j: Cas Koelman
Meisjes 10 t/m 12j: 1e Meijke van de Heijkant,
Jongens 7 t/m 9j: 1e Nick Hulshof, 2e Bas de Leeuw, 3e Youri Koelman
Jongens 10 t/m 12 j : 1e Sam den Boer, 2e Lars Koelman
Jongens 13 t/m 16 j: 1e Rens Jansen, 2e Lex den Boer, 3e Brain Beerens
Dames 17 + : 1e Susan den Boer, 2e Wilma den Boer, 3e Els de Bresser
Heren: 17 + : 1e Jan den Boer,
(Degene die geen prijs heeft ontvangen, contact opnemen met
Wilma tel 06 18971417.)

Dankzij alle sponsoren, deelnemers, bezoekers en medewerkers kunnen we weer terug kijken op een mooi jubileum evenement. In de tent bij gezellige muziek werd er nog lang na gekletst over de wedstrijd, de bike trial en van alles wat. De sfeer was prima en dan komt de sluitingstijd altijd te vroeg. Namens de organisatie van Tractor behendigheid wedstrijd bedankt en tot volgend jaar.

Foto’s: Mark Dankers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen