Buitenruimte De Cammeleur krijgt vorm

Foto:

Voorbijgangers hebben het vast en zeker al gezien: de bouwhekken rondom De Cammeleur zijn verwijderd.

Dat was nodig om te kunnen beginnen met de buitenruimte. Het gebied tussen De Cammeleur en Brasserie Winkk krijgt een compleet nieuw gezicht, met veel groen, zitjes, grotere terrassen grenzend aan het park en fietsenrekken. De oude parkeerplaatsen aan de zijkant van Winkk ‘verhuizen’ naar de voortuin en op het pleintje aan de overkant komen extra parkeerplaatsen.

Bomen
Bijzondere aandacht gaat uit naar het behoud van de monumentale rode beuken aan de Hoge Ham. Afgelopen dagen is de
groeiplaats voor de bomen verbeterd. Door met een lans met kracht lucht in de ondergrond te blazen (oftewel ploffen),
worden harde lagen gebroken en krijgen de boomwortels meer kans om te groeien. Daarnaast worden er meststoffen en
schimmels de grond ingebracht, die de groeiomstandigheden van de bomen verbeteren. Deze maatregelen volgen ook
voor de bomen verder naar het park toe.

Planning
De komende weken wordt de openbare ruimte rondom Winkk ingericht, te beginnen met het parkeerterrein. Daarna volgt de zijkant van Winkk en aansluitend de kant bij De Cammeleur. Na 7 mei wordt ook het pleintje bij de winkels aan de overkant
opnieuw aangelegd. Door een efficiëntere indeling kunnen daar straksm meer auto’s staan. Daarnaast krijgt het een vriendelijkere uitstraling door het aanplanten van hagen. Tot slot wordt de toegangsweg in het midden aangelegd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond half juni klaar.

Optreedlocatie
De optreedlocatie tussen De Cammeleur en het park is het volgende onderdeel dat gerealiseerd wordt. Vanwege de krappe ruimte en de vele boomwortels die niet beschadigd mogen worden is het een uitdagende klus. Iedereen werkt er hard aan om voor de zomervakantie een fraaie ruimte te maken die afgestemd is op en recht doet aan De nieuwe Cammeleur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen