Zomers weer op komst

Foto: CC0/Public Domain

Volgende week wordt het zomers! De zon zal uitbundig schijnen en in Dongen is er kans op temperaturen tot wel  van 25 graden of meer.

Na het weekend is de luchtdruk hoog en krijgt ons land te maken met droge (zuid)oostelijke winden. Maandag is er een mix van zon en wolkenvelden. Lokaal ontstaat nog een laatste bui. De dagen daarna verlopen waarschijnlijk zonovergoten. Geleidelijk stroomt warmere lucht over het land. Dinsdag wordt het op grote schaal 20-23 graden.

Vanaf woensdag lijkt het wel hoogzomer! De temperatuur stijgt naar 20-25 graden in de kustgebieden en 23-28 in het binnenland! Omdat de (zuid)oostenwind in de loop van de week aantrekt blijft zeewind op de stranden waarschijnlijk uit. Daardoor kan het ook langs de westkust zomers warm worden.

Eerste lokale zomerse dag
Als het woensdag op één van de KNMI-stations 25 graden of meer wordt is er sprake van de eerste lokale zomerse dag van 2018. Normaal dient de eerste lokale zomerse dag zich pas begin mei aan; gemiddeld over de klimaatperiode 1981-2010 op 9 mei. Dat is drie weken later! Lukt het woensdag niet, dan zijn er donderdag en vrijdag nieuwe kansen. Enkele weermodellen berekenen dan zelfs nog hogere temperaturen. Daarbij zou het ook al tot een officiële zomerse dag in De Bilt komen. De kans daarop is momenteel circa 50%.

Koningsdag
Natuurlijk ligt het nog ver voor ons en de verwachtingen zijn nog erg onzeker maar Koningsdag zou wel eens een stuk asangenamer qua temperatuur kunnen worden dan de afgelopen edities.We houden de vooruitzichten in de gaten.

 

Reacties

article
95279
Volgende week wordt het zomers! De zon zal uitbundig schijnen en in Dongen is er
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180414/zomers-weer-op-komst/
2018-04-14T11:00:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2015/06/zonnebloem.jpg
Nieuws