Onderwijspersoneel Initia voerde actie op Looiersplein

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Gisteren, vrijdag 13 april, staakte het primair onderwijs opnieuw, deze keer in Zuid Nederland. Ook de Dongense basisscholen staakten. De leerkrachten van Initia waren uitgenodigd deel te nemen aan een bijeenkomst op het Looiersplein. “Wij laten weten dat wij het onderwijs een warm hart toedragen maar dat het zo niet langer kan” aldus Initia directeur Max Verhoeven.

Verhoeven is blij met de grote opkomst van het personeel. “Er zijn er zelfs die normaal vandaag een vrije dag hebben. Initia heeft zo’n 85 onderwijskrachten voor de klas staan en het overgrote deel is er hier bij vandaag.”

Een aantal onderwijzers is lid van ‘PO in actie’, de vakbond voor uitsluitend leerkrachten primair onderwijs. Deze bond wil, naast de politiek, ook de cao-partners duidelijk maken dat het onderwijspersoneel een eerlijk salaris en minder werkdruk wil. “Er is de afgelopen tien jaar bijna niets bijgekomen aan salaris” zegt Verhoeven.” Felix van den Bosch, directeur van basisschool De Vlinderboom, vult aan: “er is structureel meer geld nodig. De 200 miljoen die nu in het regeerakkoord staan, zijn lang niet voldoende. Daarmee kun je slechts ‘pleisters plakken.’ Er is 900 miljoen nodig om het probleem structureel aan te pakken.”

“Met de actie op het Looiersplein wil Initia zich laten zien en daarmee een duidelijk signaal afgeven” aldus Max Verhoeven. “We lopen van hieruit als groep naar de Sint Jan school voor een bijeenkomst en daarna weer gezamenlijk naar Achterberg voor een afsluitende lunch.Zo laten we aan Dongen zien dat we er zijn en dat we actie voeren voor betere voorwaarden voor personeel in het basisonderwijs.”

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties

article
95271
Gisteren, vrijdag 13 april, staakte het primair onderwijs opnieuw, deze keer in Zuid Nederland. Ook
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180414/onderwijspersoneel-initia-voerde-actie-op-looiersplein/
2018-04-14T10:41:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/04/14101807/initiaactie1.jpg
Nieuws