DDDQ winnaar Haute Quizzine gaat voor goud in Brabantse finale

Foto:

Aanstaande zondag 25 februari vertegenwoordigt Haute Quizzine Dongen in de Brabantse finale van de Dorpenquiz.  Haute Quizzine won afgelopen jaar de derde editie van DDDQ.

Organisator van deze Brabantse Dorpenkwis is Het Brabants Dagblad. De winnaars van de lokale dorpsquizzen mogen zich inschrijven als deelnemer aan deze finale, in totaal zijn dat dit jaar maar liefst 41 teams. Dongen, dat met DDDQ één van de grootste dorpsquizzen van Brabant in huis heeft, wordt dus vertegenwoordigd door het team Haute Quizzine. Vijf leden van ieder team gaan zondag naar de Koekbouw in Veghel om daar te zorgen voor de juiste antwoorden op de vragen en opdrachten.

Zij zijn echter niet alleen want in Dongen staat een heel team klaar om ze daarbij te ondersteunen. Teamcaptain Dirk-Jan Rombouts legt uit: “er mogen 5 mensen van ons team naar Veghel, waarbij we een breed thuisfront mogen vormen in Dongen ter ondersteuning. Samen met het bestuur van de DDDQ zijn we daarom aan het brainstormen gegaan en hebben we De Heeren van Dongen afgehuurd om vanuit die locatie  met een groot Dongens team te ondersteunen. Er zullen bijvoorbeeld ook weer verschillende opdrachten in Dongen moeten gebeuren.” Extra hulp is altijd welkom volgens Rombouts: “Als je zin hebt om langs te komen en mee te helpen, alleen of met vrienden, ben je meer dan welkom!! Stuur dan maar even een bericht naar [email protected]. Als je meedoet wordt je om 12.30 uur verwacht bij De Heeren van Dongen”

De eerste opdracht, het maken van een filmpje over het eigen dorp, is door Haute Quizzine inmiddels uitgevoerd. Bekijk hier de Dongense inzending.

Vraag 19. Inzending Dongen

We krijgen steeds meer filmpjes binnen. We laten ze niet allemaal zien, maar voor de eerste West/Midden-Brabantse inzending maken we een uitzondering. 49 seconden kijkplezier #BDDK18 #HupDongen

Geplaatst door BD Dorpenkwis op vrijdag 16 februari 2018

De kwis zelf is van 13.00 tot 17.15 uur. De antwoorden worden direct nagekeken. Aansluitend is de prijsuitreiking, die duurt tot ongeveer 19.00 uur. De organisatoren geven op hun facebookpagina  nog even de volgende tips: Het is verstandig om contact te houden tussen de deelnemers in de Koekbouw en deelnemers thuis, die uiteraard ook de andere vragen mee op kunnen lossen – teams krijgen vragen op papier én in de mail. Wie thuis zit doet er ook goed aan de sociale media in de gaten te houden. We zijn te volgen via Twitter, Facebook en bd.nl/dorpenkwis.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen