Cinemaclub Dongen presenteert:’Blue Jasmine’

Foto:

Maandag 5 februari vertoont Cinemaclub Dongen “Blue Jasmine” in het theater De Volckaert.

De nerveuze en narcistische Jasmine (Cate Blanchett) lijkt wel de vrouwelijke variant van de acteur Allen zoals hij te zien was in zijn vroegere films Annie Hall (1977) en Manhattan (1979): volledig idolaat van New York, neurotisch en uit de hoogte. Jasmine leeft als een prinses in haar toren in Manhattan, letterlijk neerkijkend op alles dat niet uit de Upper East Side komt. Haar leven lijkt perfect. Ze heeft een knappe maar vooral rijke man (Alec Baldwin) en drinkt champagne in plaats van te hoeven werken. Tot blijkt dat haar geliefde in grote financiële problemen verkeert en hij bovendien al jaren verhoudingen heeft met verschillende vrouwen. Jasmine verliest haar man, maar ook haar geld en haar status. In New York durft ze zich niet meer te vertonen dus verhuist ze naar San Fransisco, waar haar zus Ginger (Sally Hawkins) in een klein hippie huisje woont. Hier begint de ellende en de wanhopige zoektocht van Jasmine naar een nieuwe (rijke) man.

Woody Allen richt zich in deze film geheel op het mislukte leven van Jasmine. De scherpe dialogen, het zeer goede acteerwerk, de knap uitgezochte soundtrack en de mooie plaatjes van de omgeving maken deze film bijzonder. Maar vooral Blanchett schittert in haar rol van Jasmine. Hoe meer ze aftakelt, hoe beter ze is. Uiteraard zijn dergelijke momenten komisch – het blijft een Woody Allen film – maar meer nog dan grappig, zijn ze vooral zeer triest en pijnlijk. Jasmine gaat totaal ten onder, Allen kent geen genade: met haar haren door de war, in zichzelf brabbelend ligt ze letterlijk in de goot.
Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop € 6,50 of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingen-kaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen