Keuze uit zeven partijen bij gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Vandaag hebben alle politieke partijen in de gemeente Dongen hun kandidatenlijsten ingeleverd voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018. Tevens werd de website www.dongenkiest.nl gelanceerd. Er doen zeven partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dongen.

Op de website www.dongenkiest.nl kunt u informatie vinden over praktische zaken, zoals stemlocaties en wetgeving omtrent stemmen. Daarnaast kunt u ook lezen en zien wat de verschillende partijen vinden van de 5 pijlers uit de toekomstvisie van gemeente Dongen.

“Vandaag beleven we weer een mijlpaal op weg naar de verkiezingen” aldus burgemeester Marina Starmans. “De partijen hebben hun kandidatenlijsten ingediend en daarmee is een belangrijke stap gezet op de route naar de nieuwe gemeenteraad voor de periode 2018-2022. We hopen op een goede strijd in een positieve sfeer zoals we dat  Dongen gewend zijn.”

Er zijn zeven partijen die een gooi gaan doen naar raadszetels (met een klein voorbehoud, want de lijsten moeten nog gecontroleerd en goedgekeurd worden). Van elke partij kwam een vertegenwoordiging naar de raadzaal om hun kandidatenlijst aan de burgemeester te overhandigen.

  • Volkspartij Dongen

  • CDA Dongen- ’s Gravenmoer

  • Partij van de Arbeid Dongen

 

  • Dongense VVD

  • D66 Dongen

  • De Ouderenpartij voor Dongen

  • PRO Dongen

De laatste partij komt overigens niet onder die naam op de kieslijst te staan. PRO Dongen is pas sinds enkele weken actief en daardoor kon  de partij niet meer onder die naam worden ingeschreven bij het Centraal Stembureau. De naam van Huijben komt onder een blanco partij te staan. “Als ik word herkozen, dan ga ik de naam PRO Dongen wel gebruiken” aldus Huijben

De drie nieuwe partijen zullen na goedkeuring van de stukken een lijstnummer toegewezen krijgen (lijst 5, 6 of 7). Dat gebeurt aanstaande vrijdag door middel van loting.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen