Eva den Boer jeugdoppersauwelaar 2018

Foto:

In een goedgevulde zaal van de Lallerij (’t Schouw)) was de ton na de twee sauwelavonden van vrijdag en zaterdag en het matinee van zaterdagmiddag beschikbaar voor de jonge sauwelaars. Drie talenten uit Dongen en vier uit Raamsdonksveer namen de bezoekers mee in hun typetjes en verhalen. Het publiek genoot met volle teugen van de sauwels.

Eva den Boer was de enig vrouwelijke deelnemer en had tijdens de loting de eer gekregen als eerste op te mogen komen.  Met haar typetje Greet (een atleet op dieet) wist ze de hele zaal in te pakken. Zij ging er bij haar debuut in de ton meteen van door met de officiele titel van opperjeugdsauwelaar van ’t Peeënrijk 2018 en legde ook beslag op de publieksprijs. De tweede plek was voor Teun Marcelissen als Harrie Badder de Kickbokser en op de derde plaats eindigde Thomas Wegenaar als Boelie de Hoelie. Gedeeld vierde werden Freek van Baaren, Rein van Oosterwijk, Bram van Uijen en Simon de Jongh.

De sauwelmiddag stond weer bol van de grappen en grollen in een goed gevulde zaal met veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Naast de sauwelaars traden ook de winnaars van het Grand Gala du Pee op. Ook de kinderen uit groep 8 van de J.J. Anspachschool brachten samen met meester Matthieu hun zelfgemaakte carnavalshit over Flip en de Flippiez. Dat de jeugd de toekomst heeft bij het sauwelen is wel degelijk bewezen. Alle sauwels waren van uitzondelijk hoog niveau.

De jeugdsauwelaars van 2018

Eva den Boer als Greet (een atleet op dieet)

Bram van Uijen kwam als “Bertus” en liet de bingoballen flink draaien

Freek van Baaren alias “Simon Stroom (eigenaar van electronicawinkel) was niet de handigste en liet het publiek flink schrikken met een stevige knal.

Rein van Oosterwijk maakte als “Rein van het terrein” heel wat mee.

Simon de Jongh trakteerde het publiek op een show als “De Goochelaar”

Teun Marcelissen deelde rake klappen uit als “Harrie Badder de kickbockser”

 

Thomas Weegenaar als de stoere “Boeli de Hoeli”

Uitslagen

Publieksprijs
Eva den Boer

Jury-uitslag
1. Eva den Boer + publieksprijs


2. Teun Marcelissen


3. Thomas Weegenaar

 

De winnaars van het sauwelweekend: Jeugdoppersauwelaar Eva den Boer en Oppersauwelaar Bart van Kerkof

 

Reacties