Meester maakt carnavalskraker met zijn klas:

Foto:

Vorig schooljaar begon meester Matthieu met zijn groep 7 op de J.J. Anspachschool een heuse webwinkel. De kinderen leerden van alles over het opzetten van een webwinkel, communiceren naar klanten en leveranciers, inkopen, verkopen, boekhouden, en nog veel meer. Met dit project werkte de groep aan de 21 st century skills, vaardigheden voor de 21e eeuw. Tevens wordt een deel van de opbrengst aan een goed doel geschonken.

Na de zomervakantie gingen niet alleen de kinderen naar groep 8, maar ook hun meester ging mee. De webwinkel werd voortgezet en er werd van alles bedacht om meer producten te kunnen verkopen. Zo werd er in de sinterklaastijd veel reclame gemaakt voor warme wintermutsen: De Flipeez. Dit had succes want er lopen heel wat kinderen op school rond met de muts. Vervolgens werden er mutsen ook nog verkocht op de Kerstmarkt.

De klas bedacht dat er in de winter nog één actie moest komen om reclame te maken voor de FLipeez mutsen. Daar had meester Matthieu wel een idee voor! Hij schreef een carnavalsliedje en liet zijn maat Martijn Brants (Tinus) de melodie inspelen. Vervolgens zong Matthieu het liedje in en maakte hij samen met de kinderen uit zijn klas een heuse carnavaleske videoclip bij het nummer.

De clip is hier te bekijken en als u nu ook zo’n mutsje wil voor op de piste of carnaval, bestel er dan snel eentje in de webwinkel van groep 8 op: www.shoptotdetop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen