Gemeente geeft update busongeval ’s Gravenmoer

Foto: Foto: Martijn van Bijnen/FPMB

Zojuist heeft de gemeente Dongen een update naar buiten gebracht met betrekking tot het ernstig ongeval vanochtend op de Waspikseweg in ’s Gravenmoer waar een personenbus met daarin dertien jongeren uit de gemeente Dongen frontaal tegen een boom botste.

Acht van hen moesten worden behandeld in het ziekenhuis. Een aantal van hen moet de nacht doorbrengen in het ziekenhuis. Het letsel varieerde van snijwonden en kneuzingen, tot breuken van neus en pols. De chauffeur raakte zwaargewond en kon pas na geruime tijd door de brandweer worden bevrijd uit het voertuig. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De jongeren zitten op school in Andel (Prinsentuin College) en worden dagelijks met een speciale dienstregeling vervoerd vanaf opstapplaatsen in Dongen, Dongen-Vaart en ’s Gravenmoer.

Burgemeester Marina Starmans heeft persoonlijk contact gezocht met de jongeren en hun families. Ze hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Ook heeft de burgemeester gesproken met de directeur van de school en de burgemeester van Woudrichem waar Andel toe behoort.

Namens de gemeente Dongen hebben medewerkers openbare orde/veiligheid en medewerkers communicatie samengewerkt met politie, brandweer, GGD en de betrokken school om de hulpverlening zo goed en zo snel mogelijk te laten plaatshebben.

De storm veroorzaakte ook veel overlast in de openbare ruimte. Medewerkers van de buitendienst van de gemeente Dongen hebben donderdag extra inzet gepleegd om de publieke veiligheid te verbeteren door het opruimen van takken, omgevallen bomen en materialen.

Foto: Martijn van Bijnen/FPMB

Reacties