Trobas medewerkers schenken 2.500 euro aan Stormvogels

Foto:

Het was dubbel feest zaterdag bij Scouting De Stormvogels aan de Oude Baan. Er werd een record gevestigd met het maken van de ‘langste feestslinger van Nederland’ en daarnaast ontvingen De Stormvogels een cheque van maar liefst 2.500 euro, aangeboden door de medewerkers van Trobas Gelatine.

De leden begonnen het nieuwe jaar actief met het maken van een lange feestslinger. Doelstelling was om  zo een plekje te bemachtigen in het Dongens ‘Book of records’. Dankzij de goede voorbereiding van Ruben Kerstens, die dit als stageproject organiseerde, en de inspanningen van de leden mag deze poging geslaagd worden genoemd. De goedkeuring van een ‘official’ van het recordboek werd dan ook met groot gejuich ontvangen.

Daarna was er dus nóg een verrassing,  in de vorm van cheque van maar liefst 2.500 euro, aangeboden door de medewekers van Trobas Gelatine. De cheque werd uitgereikt door Maarten Trommelen, directielid van Trobas en Marius Kolsters, voorzitter van de OR.  “Wij vinden het fantastisch dat er in Dongen zo’n unieke scoutinggroep bestaat voor mensen met een beperking. dat zie je vrijwel nergens.” vertelt Maarten Trommelen. “Toen we vernamen dat onze ondernemingsraad ons als directie een cadeau wilde geven ter gelegenheid van de viering van ons 90 jarig bestaan dit jaar, hebben we in goed overleg besloten om dat om te zetten in een bijdrage aan een goed doel in Dongen. “Onze medewerkers hebben allen een bedrag ingelegd en het bedrijf Trobas heeft dat aangevuld tot het mooie bedrag wat we nu kunnen aanbieden”

Maar liefst vijftig leden met een beperking komen tweewekelijks op zaterdagmiddag bij elkaar in het eigen gebouw van De Stormvogels aan de Oude Baan om daar samen plezier te beleven tijdens allerlei activiteiten. Een groep van zo’n 30 vrijwilligers zorgt ervoor dat de begeleiding in prima handen is. “Maar we zitten nu qua ledenaantal zo’n beetje aan het plafond dus we kunnen zeker nog versterking gebruiken in ons vrijwilligersteam” aldus Colinda Blous. “Dan zouden we wellicht weer nieuwe initiatieven kunnen opstarten, bijvoorbeeld voor de jongere leeftijdsgroep vanaf 7 jaar.”

Interesse voor vrijwilligerswerk bij De Stormvogels? Mail het dan naar [email protected] en wij zorgen ervoor dat je mail op de juiste plaats terechtkomt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen