Geen verspilling WMO-hulpmiddelen in Dongen

Foto: CC0/Creative Commons

In Dongen vindt geen verspilling plaats van hulpmiddelen die betaald zijn met gemeenschapsgeld. Het gaat dan om voorzieningen in het kader van de WMO. Dat antwoordde wethouder Piet Panis op vragen van de VVD.

Woordvoerder Pieter Brooijmans was nogal geschrokken van een bericht in een landelijk dagblad dat een goed werkende traplift zomaar weggegooid is. ‘Als Dongense VVD zijn wij voor een doelmatige en efficiënte zorg. Het weggooien van een traplift hoort daar natuurlijk niet bij. Wij willen weten of er in Dongen ook verspilling plaatsvindt’.

Wethouder Panis kon hem meteen geruststellen. Sterker nog, in Dongen zijn deze zaken goed geregeld. ‘Wij hebben dit bericht ook met verbazing gelezen. Wij voeren in ieder geval een heel ander beleid en gaan heel anders om met onze materialen. Verspilling mag absoluut niet en dat is in Dongen ook niet aan de orde. Bij ons worden trapliften, scootmobielen en andere hulpmiddelen altijd hergebruikt voor ouderen. Wij hebben het zelfs in de contracten opgenomen.

Door: Bernadette Klerx

Reacties

article
89844
In Dongen vindt geen verspilling plaats van hulpmiddelen die betaald zijn met gemeenschapsgeld. Het gaat
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20171201/geen-verspilling-wmo-hulpmiddelen-dongen/
2017-12-01T10:51:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/12/01105042/rolstoel.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws