Project Kickstart aangepast, nu ook huurappartementen

Foto:

De verkoop van de eenpersoonsappartementen in de voormalige pastorie, ook wel bekend onder de naam Kickstart, is gestaakt. Veel potentiële kopers zijn noodgedwongen afgehaakt omdat ze de financiering bij de bank niet rondkregen. Dat antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van de Volkspartij Dongen.

‘De projectontwikkelaar gaat nu inzetten op een plan B. Dat zal inhouden dat de appartementen te huur worden aangeboden of dat er grotere appartementen gemaakt worden die te huur of te koop aangeboden worden’, zo wist Van Beek te melden. In juni vorig jaar zetten de projectontwikkelaar en burgemeester Starmans in een feestelijke bijeenkomst nog hun handtekening onder het koopcontract van de voormalige pastorie, toen eigendom van de gemeente.
In de pastorie zouden 16 kleine wooneenheden van 23 m2 , zogenaamde ‘tiny’ appartementen gerealiseerd worden. Doelgroep was de jonge starter. Voor een bedrag vanaf € 69.000 was men eigenaar van zo’n appartement.

Maar de keuze om de appartementen te koop en niet te huur aan te beiden, is toch geen succes gebleken. ‘In het begin liep het heel goed, er meldden zich veel jongeren met een inkomen of spaargeld, maar uiteindelijk zijn er veel afgehaakt. Ze hadden volgens de bank een onvoldoende stabiel inkomen en kregen dus de financiering bij de bank niet rond’, zo legde de wethouder uit.

Er is overigens geen sprake van een terugkoopregeling door de gemeente. Daarin kon wethouder Van Beek Volkspartij Dongen-raadslid Colinda Blous geruststellen. Zij had gehoord dat de pastorie bij onvoldoende verkoop teruggekocht zou moeten worden door de gemeente. Maar dat verhaal verwees Van Beek naar het rijk der fabelen. ‘Nee, er is geen terugkoopregeling. We hebben het pand destijds echt verkocht, zonder voorwaarden.’

Door: Bernadette Klerx

Reacties

article
89847
De verkoop van de eenpersoonsappartementen in de voormalige pastorie, ook wel bekend onder de naam
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20171201/project-kickstart-aangepast-nu-ook-huurappartementen-2/
2017-12-01T11:01:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/12/01110143/kick17.jpg
Nieuws, Wonen