Koninklijke Muziekvereniging Dongen presenteert logo

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het was druk donderdagochtend op de kamer van burgemeester Marina Starmans in het gemeentehuis. Te gast was het voltallige bestuur van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen, de nieuwe vereniging die in januari 2018 officieel opgericht wordt en een samensmelting is van Harmonie Aurora en de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum.

De gasten waren er om gezamenlijk getuige te zijn van de onthulling van het nieuwe logo van de fusievereniging. “Twee jaar geleden waren we het 175 jarig bestaan van Musis Sacrum aan het vieren” aldus burgemeester Marina Starmans, “en nu staan we hier opnieuw voor een bijzonder moment, want ook Harmonie Aurora is met 109 jaar op een respectabele leeftijd en het is een bijzonder moedige stap om die twee tradities samen te voegen. Als je tien jaar geleden gezegd zou hebben dat deze fusie een optie zou zijn, dan had niemand je geloofd. Het zal ook soms best wel eens moeilijk zijn maar ik ben trots op de moed die beide verenigingen hiermee tonen. Bedankt daarvoor. Het is belangrijk dat we in een plaats als Dongen, met zo’n rijke muziekhistorie, kunnen blijven musiceren. Muziek leeft in Dongen en op deze manier blijft dat ook het geval.”

Kees Broeders, beoogd voorzitter van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen, toonde zich eveneens trots op het proces wat de afgelopen jaren doorlopen is om tot de fusie te komen. “We zijn tweeënhalf jaar geleden begonnen met de eerste gesprekken. De uiteindelijke fusie is zorgvuldig en in goed overleg met de leden tot stand gekomen. Op 5 januari 2018 gaan we naar de notaris om de papieren te ondertekenen  waarna de nieuwe vereniging vanaf 8 januari 2018 een officiële status krijgt. Wij zijn er trots op dat we het predikaat Koninklijk hierbij kunnen behouden en ook trots op het feit dat burgemeester Marina Starmans zich bereid heeft verklaard om beschermvrouwe van de nieuwe muziekvereniging te worden.” De kersverse beschermvrouwe kreeg daarna meteen de eer om het logo van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen te onthullen.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen