Park Vredeoord krijgt parkpodium

Foto: Hoover Concepts

Nu de nieuwbouw van de Cammeleur zijn voltooiing nadert, werkt de Stichting Parkplezier samen met de Stichting Donckhuys en gemeente hard aan de realisatie van een buitenpodium/ optreedlocatie in Park Vredeoord. De gemeenteraad nam daar eind vorig jaar een positief besluit over en inmiddels zijn contacten gelegd met Hoover Concepts, een professioneel bedrijf dat de vormgeving ervan gaat verzorgen.

De optreedlocatie moet een plaats worden voor kleinschalige optredens. Het moet passen in het parkgebied en ook aantrekkingskracht hebben als er geen optredens plaats vinden. Het parkpodium komt vlak achter de terrassen van Brasserie-Restaurant Winkk en de nieuwe Cammeleur op de plaats waar zich nu struikgewas bevindt. Dit wordt weggehaald waardoor het park er ook vanaf de Hoge Ham veel opener en aantrekkelijker uit gaat zien.

Enthousiasme over ontwerpen
Het buitenpodium is een langgekoesterde wens van de Stichting Parkplezier, die onder meer tot doel heeft om de magneetfunctie van het park te versterken. Vredeoord moet een aantrekkelijke ontmoetingsplaats worden voor Dongenaren. Een podium kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Dat vinden ook René Jansen en Gerard Jansen, combinatiefunctionaris Cultuur. Van het begin af aan hebben zij zich samen met Parkplezier sterk gemaakt voor de realisatie van het podium.

Hoover Concepts heeft inmiddels de eerste ontwerpen gepresenteerd en de betrokken partijen waren daar erg enthousiast over. De komende maanden worden deze verder uitgewerkt.

Eerste optredens op Dag van het Park
Alle inspanningen zijn erop gericht om op de Dag van het Park, 27 mei 2018, de eerste optredens op het podium plaats te laten vinden.
Een programmacommissie is al aan de slag gegaan om ook na 27 mei de nodige optredens te organiseren. Dit kan van alles zijn: optredens van kleinere bandjes, maar ook openbare repetities, dans- of zelfs sportdemonstraties.

Informatiescherm en boekenkast
Ook als er geen optredens zijn, moet de ruimte rond het podium aantrekkelijk zijn om te verblijven. Daarom wordt parkmeubilair (banken) geplaatst en er komt een informatiescherm waarop optredens en activiteiten worden aangekondigd en waar nieuwtjes en wetenswaardigheden over het park te vinden zijn. Een ander idee is om in de buurt van het podium een kast met boeken neer te zetten. Iedereen kan hieruit een boek pakken om in het park te lezen. Eventueel kunnen deze ook geruild worden tegen boeken die van huis worden meegenomen.

Kortom, plannen genoeg om het park in 2018 nog meer te laten bruisen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen