Dongen Pallets viert 55-jarig jubileum met relaties en medewerkers

Foto:

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september viert Dongen Pallets haar 55-jarig jubileum. Voor vrijdagmiddag zijn relaties uitgenodigd om de officiële ingebruikname van de nieuwe, grotendeels geautomatiseerde productlijn bij te wonen. Op zaterdagmiddag organiseert Dongen Pallets rondleidingen voor medewerkers, familie en vrienden en ’s avonds vindt er een feestelijke avond voor medewerkers en hun partners plaats.

Groene toekomst
De afgelopen 55 jaar groeide Dongen Pallets uit van lokale producent van ambachtelijke houten frisdrankkratjes tot internationaal toonaangevende onderneming in productie, reparatie, onderhoud en beheer van houten pallets en verpakkingen. Het ‘smaragden jubileum’ ziet Dongen Pallets als opmaat naar een groene toekomst. Algemeen Directeur Jurgen Kemps: “De ontwikkelingen op dat gebied staan hier niet stil. De afgelopen tijd hebben wij al energiezuinige ledverlichting in gebruik genomen en er vindt steeds meer palletproductie op klantlocatie plaats, met minder transportbewegingen als gevolg. Ook nemen we in 2018 een eigen biomassacentrale in gebruik voor de opwekking van elektra en warmte. Daarmee wordt Dongen Pallets energieneutraal.”

500 Pallets per uur
De feestelijke ingebruikname van de nieuwe productielijn is voor Dongen Pallets een belangrijke gebeurtenis, die het smaragden jubileum extra speciaal maakt. De modernisering van het machinepark heeft zo’n 3 miljoen euro gekost en daarmee neemt de productiecapaciteit enorm toe: van 600 pallets per dag naar 500 pallets per uur, oftewel elk uur één vrachtwagenlading.

Stichting KiKa
In plaats van cadeaus heeft Dongen Pallets alle genodigden gevraagd een bijdrage te storten op een speciaal rekeningnummer t.b.v. Stichting KiKa. Ook Dongen Pallets draagt KiKa een warm hart toe en zal het geschonken bedrag verdubbelen. Het totaalbedrag wordt na 28 september bekendgemaakt op www.dongenpallets.nl en zal door Jurgen Kemps worden overhandigd aan KiKa.

Over Dongen Pallets
Begonnen in 1962 als producent van houten kratten voor de drankindustrie is Dongen Pallets in 55 jaar uitgegroeid tot een dynamische onderneming met een grote diversiteit aan producten en diensten. Sinds 2012 zijn de activiteiten van Dongen Pallets opgesplitst in drie business units: Production (ontwerp en productie van nieuwe pallets), Inspection & Repair (inspectie en reparatie van pallets, aan- en verkoop van gebruikte pallets) en Packaging (ontwerp en productie van industriële verpakkingen, verpakken/stuwage van industriële goederen). De bedrijfsfilosofie van Dongen Pallets is gericht op het beheer en de beheersing van het palletpark van afnemers met het oog op efficiency en duurzaamheid.

Reacties