Burendag: Wandelen of speuren door de Biezen

Foto: Burendag.nl

Binnenkort, zaterdag 23 september, is het weer Burendag. Weer een mooie gelegenheid voor Wijkraad De Biezen om iets te organiseren waar de hele wijk aan mee kan doen. Na een aantal jaren een markt voor en door buren te hebben georganiseerd, vond de wijkraad het nu tijd om eens iets compleet anders te organiseren voor Burendag.

Dit jaar heeft de wijkraad een tocht door de eigen wijk uitgezet om wijkbewoners te laten zien wat voor bijzondere dingen we eigenlijk in de wijk hebben. Vaak lopen of rijden we er langs, zonder ons te realiseren wat het is of hoe het tot stand is gekomen. Door er meer over te weten te komen, gaan de bijzondere plekken meer leven.

De wandeltocht wordt in twee varianten op Burendag aangeboden: er is een wandeling op papier en er is een wandeling via GPS op de smartphone. Deze laatste variant is natuurlijk erg leuk om met het gezin te lopen. Men loopt van punt naar punt. Bij ieder bijzonder wijkpunt vindt men informatie over het punt, en ontvangt men een onderdeel voor een puzzel. Aan het eind van de route kunnen de deelnemers de puzzel oplossen en ontvangt men bij inlevering van de oplossing een leuke wijkraadattentie.

Er kan gestart worden tussen 13.00 en 15.30 uur bij de wijkraadtent die op het grasveld van de Dassendonk te vinden is. Tot 17.00 uur kan men de oplossing van de puzzel inleveren bij de tent.

Dus Burendag 23 september, vanaf 13.00 uur op het grasveld aan de Dassendonk. De koffie staat klaar!

Reacties