J.J. Anspachschool swingt de zomervakantie in

Foto:

Met volle verbazing en trots stonden op dinsdag 11 juli kinderen, ouders, leerkrachten en opa’s en oma’s op het schoolplein van de J.J. Anspachschool. Iedereen was uitgenodigd, maar slechts enkele mensen wisten vooraf wat er ging gebeuren. Het was dan ook echt een verrassing dat er een complete band stond opgesteld op het schoolplein.

Voor de band stond ook nog een koor, eveneens gevormd door kinderen van de school. Er werden 3 popnummers gespeeld en bij het laatste nummer ‘We will rock you’ van Queen scheurden de gitaren en werd er enthousiast meegeklapt.

Op zoek naar talent
Een trotse directeur Herman Straver vertelt: “De taak van een school is niet alleen om kinderen te leren lezen, schrijven en rekenen, maar zeker ook om ze voor te bereiden op de toekomst en om ze voor te bereiden op het kunnen functioneren in de maatschappij. Die maatschappij is continu in beweging en daarom vinden we het belangrijk dat kinderen hun eigen talenten leren kennen. We zijn steeds op zoek naar de talenten van kinderen en manieren om de talenten van kinderen te ontdekken. Dit schooljaar hebben we dat gedaan op het gebied van sport en bewegen, ondernemen ( eigen webwinkel van groep 7) en muziek en dans. Voor het komende schooljaar zijn er alweer een hoop mooie plannen! Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk aan de talenten van kinderen kunnen werken, er wacht ons een mooie uitdaging!

Schoolband
De schoolband werd geleid door leerkracht Anton Wolvekamp. Hij schafte instrumenten aan voor de school, regelde de audities en ging de uitdaging aan om een band te vormen en te repeteren. Meester Anton kijkt terug op een zeer geslaagd project en gaat zeker door met de schoolband. Anton Wolvekamp is een creatieve duizendpoot. Hij geeft muzieklessen op de Anspachschool en op de Vijf Eiken in Rijen, heeft in Rijen ook een paar dagen groep 8, hij schrijft kinderboeken en is auteur, componist, selfmade regisseur, Rots en Water trainer en theatercoach. Herman Straver zegt hierover: “Ook de leerkrachten dagen we uit om hun talenten in te zetten want wanneer je iets mag doen waar je passie en talent ligt, komt het vele malen beter uit de verf.”

Krap in het jasje, nieuwbouw J.J. Anspach
Komend schooljaar wordt de koffiekamer in gebruik genomen als leer-werkplek want de Anspachschool zit krap in haar jasje. “Terwijl op scholen de aanmeldingen teruglopen, blijven wij maar groeien’ aldus Straver. ‘We hebben echt te weinig ruimte en ons schoolgebouw is niet functioneel meer voor onderwijs van deze tijd. “Straver en de stichting PCPO midden Brabant zijn in gesprek met de Gemeente Dongen over nieuwbouw van de school. “Dat moet dan wel op dezelfde locatie gaan gebeuren want we zitten echt op één van de mooiste plekjes in Dongen met onze school!”

Bedankt opa Ad en oma Marian
Voorafgaan aan het optreden werden Ad & Marian van Dongen bedankt voor hun jaááááárenlange inzet als o.a. overblijfkracht op de J.J. Anspachschool. Met het overblijven gaan zij stoppen, maar hopelijk zijn ze nog zo af en toe te zien bij activiteiten op school. Meester Matthieu is al bezig om hen over te halen om mee op schoolkamp te gaan want dat doen zij ook al tientallen jaren! Mensen als Ad & Marian zijn goud waard voor een school!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen