Johan Meesters, mogelijkmaker centrum Dongen

Foto:

‘In Dongen doen we dingen samen’. Soms gaat dat vanzelf, soms ook niet. Om de ambities voor het centrumgebied waar te maken, heeft Dongen sinds kort een ‘mogelijkmaker centrum’. Johan Meesters gaat voor de duur van twee jaar regie voeren op een programma met maatregelen en acties voor het centrum.

Johan Meesters werkt sinds 10 jaar bij team Vergunningen en Handhaving van de gemeente Dongen. Ook is hij raadslid in de gemeente Heusden. De functie van ‘mogelijkmaker centrum’ past volgens Johan goed in de fase waarin het centrum van Dongen zich nu bevindt. “Veel partijen zijn al bezig om van het centrum iets moois te maken. Kijk naar twee nieuwe en goedbezochte evenementen als Proef Dongen en Dongen Zingt. Plan Binnenhoven is helemaal klaar, De Cammeleur is in aanbouw, ontwikkelaars bouwen nieuwe woningen, we gaan het park en het Wilhelminaplein opnieuw inrichten…. De kunst is om al die ontwikkelingen, activiteiten en mensen met elkaar te verbinden. Denken in mogelijkheden en inwoners en ondernemers helpen met het verwezenlijken van hun wensen. Het doel? Een centrumgebied waar we binnen enkele jaren trots op zijn. Waar inwoners en bezoekers graag winkelen of een terrasje pakken en waar ondernemers graag ondernemen.”

Samen aan de slag
De basis voor het werk ligt in het document ’Samen werken aan het centrum van Dongen 2017-2020’. Dat heeft het college in het voorjaar vastgesteld. In dat document staan ambities op het gebied van winkelen, ontmoeten en verblijven, verkeer en openbare ruimte, leefbaarheid en veiligheid. “Als gemeente pakken we graag de regie, maar dat is alleen zinvol als inwoners, ondernemers, winkeliers, ontwikkelaars en organisaties actief willen meedoen”, geeft Johan aan. “We kunnen en willen het niet alleen doen. We willen en moeten samen aan de slag.”

Uitnodiging
Samen met een intern opgave-team bereidt Johan zich nu voor op het maken van de kaders voor een uitvoeringsprogramma tot en met 2020. “Daarmee gaan we na de zomervakantie op pad. We nodigen inwoners, ondernemers, winkeliers, ontwikkelaars en organisaties van harte uit om samen met ons het uitvoeringsprogramma concreet te maken en zich te verbinden aan de gezamenlijke opgave. Want alleen door samen te werken, kunnen we de kansen en uitdagingen benutten om het centrum aantrekkelijker te maken.”
De afgelopen weken heeft Johan zich al persoonlijk voorgesteld aan diverse leden van Dongen Promotion en de VOCD. Ook kennismaken met de mogelijkmaker centrum of ideeën uitwisselen? Mail of bel en Johan komt graag op de koffie!

Contactgegevens mogelijkmaker centrum
Johan Meesters
[email protected]
06 – 15173350

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen