Verrassend Dongen laat vele bezoekers genieten

Tweede pinksterdag stond ons dorp in het teken van Verrassend Dongen. Op 18 locaties in Dongen, ’s Gravenmoer, Klein Dongen en Vaart was van alles te beleven. Gedurende de hele dag was het overal gezellig druk en het weer werkte prima mee. Ondernemers en organisaties openden hun deuren en presenteerden een programma dat in het teken stond van het thema ‘Op zoek naar water’.

Zo kon er bijvoorbeeld een rondvaart gemaakt worden op het Wilhelminakanaal.  Er werden twee rondvaartboten ingezet die vertrokken vanaf de Kanaaldijk Noord, vlakbij de fietsburg. Op deze locatie was ook een gezellig terras te vinden en zorgde het koor Zin in Zang  voor live muziek, de jeugdbrandweer voor waterspuitspelletjes en de Oosterhoutse Reddingsbrigade gaf demonstraties in het Wilhelminakanaal.

Rivier De Donge
Daarnaast waren er activiteiten op de locatie Dongedal in de omgeving van de Volckaert. Diverse partijen hadden een verrassend programma samengesteld dat de bezoekers uitdaagde om de toekomstmogelijkheden voor het gebied te verkennen. Kinderen konden meedoen aan een bootcamp, er lag een hindernisbaan van 20 meter lang, voor ouderen werden sport clinics georganiseerd, de jeu de boulesbanen waren open en het koffie- en eetpunt van de Volckaert had ook buiten een terras. Bovendien werden twee ontwerpvoorbeelden voor een nieuw Dongepark gepresenteerd, waarbij de rivier De Donge een grotere rol kan gaan spelen.

Meer informatie
Andere activiteiten waren zwemmen bij De Vennen voor 1 euro, rondleidingen en workshops bij kwekerijen, toneelspel en demonstratie houtbewerking, oldtimerbromfietstocht, demonstraties uit de IJzertijd, binnenkijken bij creatieve ontwerpers op het HeuvelPark, de toren van de Oude Kerk beklimmen en nog veel meer

Bekijk een foto-impressie van enkele locaties in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen