Mooie opbrengst voor Equipe Mont Ventoux

Foto:

Jordi Goos is er klaar voor. Volgende week woensdag 14 juni gaat hij, samen met elf andere cliënten van Prisma en een groot aantal cliënten van andere instellingen een grote uitdaging aan, namelijk het beklimmen van de  Mont Ventoux. Om fondsen te werven voor dit bijzondere project organiseerde Jordi onlangs in samenwerking met Fred en Petra Heijne van de Viersprong een Hollandse Benefietavond. Vandaag mocht Jordi samen met coördinator Ad Jespers, een symbolische cheque in ontvangst nemen met een prachtige opbrengst van € 1.500,00

“We doen met Prisma al een paar jaar mee aan deze bijzondere uitdaging, die zes jaar geleden opgestart is door de Koraal Groep  uit Limburg” legt Ad Jespers uit.  “Bij deze instelling staan mensen met een beperking of belemmering op verstandelijk, lichamelijk en/of psychosociaal gebied centraal. Ruim 400 mensen met een verstandelijke beperking, beklimmen, verdeeld over twee weken, per fiets de Mont Ventoux in Frankrijk. Stichting Prisma doet dit jaar mee met 12 cliënten en 9 buddies. Die laatste groep is ook erg belangrijk. Zij begeleiden en ondersteunen de deelnemers waar nodig en  offeren daarvoor heel veel vrije tijd op.”

Dat beaamt Jordi“.  “Die buddies zijn onmisbaar voor ons. Ik ben niet echt een fietser, het is voor mij een hele uitdaging om dit aan te gaan. Ik wil laten zien dat ik iets kan bereiken in het leven.” Jordi begon in maart aan de voorbereidingen. “Wij trainden in het begin (spinning) één keer per week in de sportschool. Dat is ook nodig, want het is heel zwaar. Daarna begonnen de trainingen op de weg. En er was zelfs een echte ‘hoogtestage’ in de Limburgse heuvels.”

Het beklimmen van de Mont Ventoux is geen wedstrijd. “Wij fietsen met elkaar en voor elkaar, met plezier en passie.”  zegt Jordi. “Dat klopt” beaamt Ad Jespers “deelnemen aan het groepsproces is eigenlijk nog belangrijker dan de klim zelf. Het fietsen van de tocht heeft een maatschappelijk doel. “De ‘Equipe Mont Ventoux’ investeert om volgend jaar weer te kunnen fietsen. Het geld dat nodig is, halen wij bij elkaar door het zoeken van sponsoren. Zorggeld wordt hiervoor niet gebruikt,” benadrukt Jespers.

Jordi haalde dus een prachtig bedrag op door het organiseren van een Hollandse avond in Café De Viersprong. “Het was gezellig” zegt Jordi “er was wel 350 man publiek en die hebben allemaal genoten van geweldige artiesten zoals Vinzzent en Grad Damen en Matthijs Koning.

Als ik volgend jaar weer mee mag fietsen dan ga ik zeker weer zo’n benefietavond organiseren, ik heb al een datum geprikt.” meldt Jordi. “”Schrijf zaterdag 19 mei maar alvast in je agenda, want dat wordt weer een knalfeest met goede artietsen.”.

Jordi bedankt graag alle sponsors voor hun bijdragen aan dit project.

Meer info:

http://www.equipemontventoux.nl/

https://www.facebook.com/ad.jespers.33

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen