CDA en Volkspartij Dongen: ’Groenonderhoud ’s Gravenmoer kan beter’

Foto:

Wethouder Ad van Beek gaat op heel korte termijn de staat van onderhoud van het openbaar groen in ’s Gravenmoer bespreken. De Volkspartij Dongen en het CDA stelden hier tijdens de raadsvergadering vragen over. Volgens deze partijen is het onderhoud van het openbaar groen niet zoals het hoort te zijn. Zij hadden vanuit de bevolking daar opmerkingen over gehad.

‘En het klopt’ zo stelde Volkspartij Dongen-raadslid Denise Kunst vast. Het raadslid was op de fiets gestapt en had een rondje ’s Gravenmoer gedaan. Zo had zij met eigen ogen gezien dat verspreid over het dorp het groen te hoog staat. ‘Als bewoners ernaar vragen, krijgen ze van de medewerkers te horen, dat er minder persneel is voor het onderhoud. Klopt dit? ’, zo wilde ze weten.

CDA-raadslid Koenraad van Eersel deed er nog een schepje bovenop. Hij ergerde zich vooral aan het onderhoud van de bermen. ‘Dat staat soms wel 1,5 meter hoog en dat is ook zeker niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Ik heb gehoord dat de aanbesteding voor het bermenonderhoud pas afgelopen week is afgerond. Is dat niet een beetje laat voor het maaiseizoen?’.

|Wethouder Ad van Beek kon niet zeggen waar de schoen nu precies wringt, maar hij was wel op de hoogte van de signalen. ‘Ik kan niet verklaren waarom het zo is maar ik heb zelf ook wel gezien dat het groen op sommige plaatsen erg hoog staat. Aan personeelsgebrek ligt het niet, want in algemene zin hebben we misschien wel minder mensen bij het groenonderhoud maar dat geldt niet voor de ploeg in ’s Gravenmoer. Die is hetzelfde gebleven. Ik zal de situatie met de dienst bespreken. Komt voor elkaar’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen