Bibliotheek Theek 5 schaft boetes af

Foto:

Bibliotheek Theek 5 wordt boetevrij! Dit betekent dat vanaf 1 juli 2017 de boetes worden afgeschaft en dat leden niets extra hoeven te betalen bij het lenen van boeken en andere items. Ook worden de leentermijnen verlengd. Theek5 biedt daarom nieuwe abonnementen aan. Abonnementen die gewoonweg meer gemak en comfort bieden en die beter passen bij de huidige tijd.

Waarom?
Theek5 gunt iedereen ruimte om te ontwikkelen, te groeien. Gewoon, omdat leren en lezen een feestje is! En er valt nog zoveel te ontdekken. Een boetevrije bibliotheek stimuleert dat mensen vaker en langer boeken en andere items lenen en hiermee dus meer inspiratie, kennis en informatie krijgen! Daarnaast blijkt uit onderzoek in andere bibliotheken dat de klanttevredenheid toeneemt door invoering van de boetevrije bibliotheek, omdat je als klant weet waar je aan toe bent. Je betaalt alleen abonnementskosten en verder geen extra’s. “Een ander, en heel belangrijk, voordeel is dat er voor leden onder de 18 jaar helemaal geen drempels meer zijn om gebruik te maken van de bibliotheek. Een zeer positieve ontwikkeling!”, aldus wethouder Piet Panis.

Boeken inleveren
Een boetevrije bibliotheek wil niet zeggen dat iedereen de boeken mag houden. De uitleentermijnen worden verruimd. Van klanten wordt verwacht dat ze de materialen op tijd terugbrengen of verlengen. Hierop worden klanten geattendeerd met een herinneringsmail. Brengt de klant de boeken helemaal niet terug, dan krijgt hij of zij een rekening voor de vervanging van het boek. Uit de praktijk in andere bibliotheekorganisaties blijkt dat het zover niet komt.

Rijk
Om iedereen toegang te geven tot kennis zijn dit de nieuwe abonnementen:

  • Het jeugdabonnement is ‘Belangrijk’. De jeugd heeft de toekomst; dit abonnement is daarom gratis voor iedereenvan 0 tot 18 jaar.
  • Met het standaard-abonnement ‘Rijk’ kan iedereen zich rijk voelen en genieten van de collectie.
  • Met het abonnement ‘Schatrijk’ heb je onbeperkt en extra lang toegang tot alle schatten van de bibliotheek. Daarnaast ontvang je bij dit abonnement een cadeaukaart t.w.v. 20 euro. Te besteden aan activiteiten en cursussen.

Kijk voor alle voorwaarden en tarieven op www.theek5.nl/ikbenrijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen