Weer vragen Volkspartij Dongen over huisvesting arbeidsmigranten

Foto:

Er zijn nog geen woonunits voor arbeidsmigranten geplaatst op een stuk grond in de buurt van een kwekerij aan de Vaartweg in’s Gravenmoer. En er is ook nog steeds geen definitieve vergunning afgegeven. Dat anwoordde wethouder Bea van Beers op vragen van Denise Kunst van de Volkspartij Dongen.

Het raadslid had enkele weken geleden al vragen gesteld over de vergunningsaanvraag voor het plaatsen van 10 woonunits voor arbeidsmigranten. Dat had bij omwonenden enige onrust veroorzaakt. De Volkspartij Dongen had onlangs vernomen dat er de afgelopen dagen al woonunits waren geplaatst. Reden voor raadslid Kunst om opheldering te vragen. ‘Is de vergunning dan al verleend en zijn de onwonenden al op de hoogte gebracht’, zo wilde zij weten.

En die opheldering kreeg ze.Volgens wethouder Bea van Beers zijn er nog geen woonunits geplaatst. ‘Op 7 maart kregen wij een melding van een omwonende binnen die het vermoeden had dat er wonunits geplaatst werden. We hebben er onmiddellijk een toezichthouder op afgestuurd, maar die heeft geen woonunit gezien. Degene die de melding had gedaan heeft daarna ook gezegd dat het achteraf gezien vals alarm was’, zo legde zij uit.

‘Er is ook nog steeds geen omgevingsvergunning verleend en dat komt omdat de aanvraag nog niet helemaal rond was. Inmiddels hebben wij gesprekken gevoerd met de nieuwe eigenaar van de kwekerij en die heeft op 20 februari een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend. Die gaan we nu beoordelen. Wij hebben de initiatiefnemer ook geadviseerd dat het goed zou zijn om in een informele bijeenkomst de omwonenden op de hoogte te stellen van de plannen en daar had hij wel oren naar’, aldus de wethouder.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen