Dongen onderdeel van programma Koningsdag Tilburg

Foto: RVD / Jeroen van der Meyde

De gemeente Tilburg heeft het programma bekend gemaakt voor het bezoek van Koning Willem Alexander en zijn familie op Koningsdag 27 april. Ook Dongen krijgt een rol in dit programma. Samen met andere gemeenten uit Hart van Brabant zal Dongen in een parade aan de Koninklijke familie voorbijtrekken.

Het accent van de Dongense inbreng zal liggen op de beleving van het carnavalsfeest in onze gemeente. De gemeente Dongen werkt hierin nauw samen met Stichting De Peeënstekers. De exacte invulling van dit Dongense gedeelte is nog niet bekend.

Op 27 april viert de koninklijke familie Koningsdag in Tilburg. De koninklijke familie komt per trein aan in Tilburg en bezoekt eerst de Spoorzone013, waarna zij via de Spoorlaan en de Heuvelring naar de Heuvel gaan en tenslotte hun bezoek afsluiten op het Piusplein. Onderweg zien zij Tilburg in (0)13 werelden, waarin de stad en de regio zich presenteren. Tilburg laat zich van verschillende kanten zien: van rauw tot volks, van cultureel tot sportief en van vernieuwend tot bourgondisch. Gedurende het bezoek zijn er terugkerende muzikale en visuele elementen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen