VVD wil betere service van gemeente naar bewoners

Foto:

De VVD is bezorgd en ontevreden over de manier waarop de gemeente reageert op vragen van inwoners. Voor raadslid Henny Vlasveld reden om maar eens opheldering te vragen over deze gang van zaken. ‘Wij krijgen nog steeds regelmatig berichten dat de gemeente niet of erg traag reageert op vragen van inwoners.’

‘Wij hebben hier de laatste jaren meerdere keren op gewezen, maar uit de klachten maken wij op dat er geen verbetering in zit’, zo concludeerde het raadslid. Volgens Vlasveld gaat het vooral fout bij de beantwoording van vragen over sociale regelingen en voorzieningen, zoals WMO en Jeugdhulp. ’Het valt ons op dat vooral de beantwoording van vragen over het sociaal domein erg stroef verloopt. ‘ Het raadslid wilde graag horen wat de wethouder denkt te gaan doen om deze dienstverlening te verbeteren.

Wethouder Panis legde uit dat er wel degelijk termijnen zijn voor de beantwoording van vragen en aanvragen voor bijvoorbeeld voorzieningen in het kader van de WMO. ‘Die liggen wetteljk vast en die zijn voor ons ook leidend, we zorgen ervoor dat die termijnen zorgvuldig bewaakt worden. Anders is het met de afhandeling van algemene vragen. Daar hebben wij intern geen vaste afspraken over gemaakt. Maar we zullen dit in het College bespreken en kijken wat de mogelijkheden zijn’, zo beloofde de wethouder.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen