Winterdorpskroegquiz opnieuw succes

Foto:

In de zaal van café ’t Karrewiel was zelfs de laatste stoel bezet met deelnemers aan de derde editie van de winterdorpskroegquiz. Gerrit de Smit en Lucien Snoeren, bijgestaan door een deskundige jury, hielden hen bezig tot in de kleine uurtjes met maar liefst 10 vragenrondes.

Allereerst werden alle mobieltjes ingeleverd in een mandje dat midden op elke tafel stond. Er waren de gebruikelijke onderwerpen zoals algemeen, sport en muziek, maar dit jaar was er speciaal aandacht voor Europese landen, Nederland en de provincies. Zo moesten de landen van enkele volksliederen worden geraden, de vlaggen van alle provincies worden benoemd en maar liefst 45 namen van provincies, plaatsen en rivieren in een lege kaart worden aangegeven. Verder werden de deelnemers aan de tand gevoeld over mode en logo’s van huishoudelijke apparatuur.

Het publiek genoot in het bijzonder van de luisterronde. Tien geluiden van dingen en mensen die alleen op de Vaart en Klein Dongen te horen zijn, waren nog niet zo gemakkelijk te raden. De allerlaatste ronde was de opzoekronde waarbij mobieltjes, tablets en al waar informatie op te vinden is, tevoorschijn werden getrokken.

Net als voorgaande jaren werden de 90 deelnemers tussen de rondes door getrakteerd op karaokefragmenten, waar ook punten mee konden worden gescoord. Maar daarnaast waren er ook twee onderdelen waar het aankwam op behendigheid. Eén daarvan was spijkerslaan en het andere leverde hilarische plaatjes op, namelijk vijf smarties met de mond uit een bord pap zien te halen.

Vol spanning werd op het laatst uitgekeken naar de uitslag. Zelfs tot het laatste moment bleef het spannend. Uiteindelijk werd het team van 3xNIX de winnaar. Ze scoorden maar liefst een totaal van 130 punten. Het team o.l.v. van Leonie de Kok, kan een jaar lang glunderen met deze titel op zak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen