Nieuws over de Optochten dur oos Peeënrijk

Foto:

We hebben al een paar mooie evenementen achter de rug en dan staat traditiegetrouw de échte carnaval voor de deur. Dat betekent dat langs de ongewijzigde Optocht routes drommen dorpsbewoners zich gaan vergapen aan de creaties welke in de afgelopen maanden tot stand zijn gekomen. Er zijn in het Peeënrijk maar liefst 3 optochten te bewonderen zijn met in ieder geval 11 waoges! Zondag de Grote Optocht, maandag de Kinderoptocht en dinsdag de Lampkesoptocht.

Belangrijk hierbij is dat de routes onveranderd blijven. Ook blijven de aanvangstijden voor de optochten dit jaar weer hetzelfde als voorgaande jaren.

Op zaterdag 25 februari zal er tijdens de intocht weer een worst aan Klara gegeven worden bij het bronzen beeld van Manneke Pee voor restaurant Winkk. Een dag later zal traditiegetrouw de Grote Optocht van start gaan. De prijsuitreiking hiervan zal gehouden worden in de ‘L’Alternatief’ (de Salamander). Op maandag zullen de kleine Peejen en Peejerinnekes ons weer laten genieten van de meest mooie creaties. De prijsuitreiking hiervan wordt ook gehouden in de Salamander. Ten slotte zullen de lichten op dinsdagavond weer worden gedoofd zodat de straten verlicht gaan worden door de steeds groeiend aantal deelnemers, dus het weer schitteren tijdens de Lampkesoptocht in ons mooie Peeënrijk.

Kortom, wil jij ook graag deelnemen aan één of meerdere van deze optochten, schrijf je dan snel in. Het inschrijfformulier vind je op de website van Stichting de Peeënstekers. Dus deze downloaden, invullen en z.s.m. inleveren of uiterlijk zaterdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur inschrijven tijdens het nummers afhalen bij Jansen & Jansen. Het thema van dit jaar is “VAN HOT NÀOR HÈÈR”.

Daarnaast is de Commissie Optochten altijd op zoek naar juryleden, verkeersregelaars (cursus wordt geregeld), handige handjes en grijze cellen dragers voor in de Commissie. Dus meld je ook hiervoor via de website www.peeenstekers.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen