Afvalrace Blog Marion: “Hoe combineer ik de afvalrace met al het andere?”

Foto:

En weer zijn we een weekje verder in de afvalrace. De kandidaten zijn nu al bijna vier maanden bezig om te werken aan hun grote doel. In haar blog van deze week vertelt Marion ons hoe zij de afvalrace in haar leven heeft geintegreerd.

Hoe combineer ik de afvalrace met al het andere?
In het verleden heb ik wel eens een opleiding of cursus gevolgd en tijdens het volgen daarvan had ik het idee dat ik zeeën van tijd over zou hebben als de opleiding afgelopen was. In het begin was dat ook zo: de tijd van de cursus-avond is in een keer vrij te besteden en de studie-uren vervallen, ……. en dus extra vrije tijd. Maar op den duur zitten de weken weer helemaal vol en vraag je je af hoe je het ooit hebt weten in te passen.

5 Sportmomenten
Andersom is het even passen en meten want wat houdt de afvalrace praktisch qua tijd in? Wil ik resultaat boeken dan plan ik 5 sportmomenten in. Met een sportmoment ben ik minimaal een uur tot anderhalf uur kwijt (uit en thuis). Momenteel heb ik een leuke variatie met 2x bootcamp, 1x tennis (als het niet wordt afgelast L ), 1x zwemmen en 1x naar de sportschool.

Fysieke kracht of wilskracht?
Soms heb ik moeite om te gaan sporten. Half negen ’s morgens beginnen is niet altijd leuk, zeker als je bed zo lekker ligt.Half negen ’s avonds beginnen is niet altijd leuk. Net alles opgeruimd, potje thee gezet en tv aan. Om te sporten is alleen fysieke kracht en motivatie niet voldoende, de wilskracht moet aangesproken worden. Maar goed, dat is mijn probleem natuurlijk en gelukkig word ik ook daarin begeleid. Ondertussen weet ik dat het niet uit maakt of ik gemotiveerd ben of niet, mijn doel is het belangrijkste en ik doe alles wat nodig is om mijn doel te bereiken met of zonder motivatie.

Mindset meeting via Skype
Elke week is een gezamenlijke online coaching gepland en krijgen we opdrachten. Niet alleen met mensen die af willen vallen, maar ook met mensen die iets anders in hun leven willen veranderen. Deze meeting is er om ervoor te zorgen dat we de juiste mindset krijgen. Ik ben erachter gekomen dat het 9 van de 10 keer onze mind is die er voor zorgt dat we dingen niet of juist wel doen en ons tegenhoudt om dichter bij ons doel te komen. Zodra je in je leven je mind voor je kunt laten werken in plaats van tegen je, is alles mogelijk en dat begin ik nu steeds meer in te zien.

Bewust & Onbewust
Al met al ben ik denk ik zo’n 10 uur per week bewust bezig met mijn doel en de rest van de uren onbewust, haha. Aangezien ik dit schooljaar 3 dagen voor de klas sta, heb ik ruimte om het e.e.a. te combineren en nu het eenmaal een vast patroon aan het worden is, zou ik zelfs meer dagen werken goed kunnen combineren met het programma.

Stok achter de deur
Wat ik momenteel (nog) heel prettig vind (en ook nodig): de gezamenlijke- en “controle-“momenten. Die stok achter de deur heb ik echt nog wel nodig en ik hoop dat ik er de komende tijd naar toe kan werken dat ik het ook alleen kan. Begin april is het programma afgelopen en zal ik een manier moeten vinden om de huidige weg voort te zetten. Nog even niet aan denken en genieten van de komende weken waarin ik nog kan- en mag genieten van de hulp en begeleiding.

Thanks iedereen!

Marion

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen