Sloop Cammeleur gestart

Foto:

Buurtbewoners, direct betrokkenen, pers en het voltallige College van B & W kwamen vanochtend samen in Brasserie Winkk. Wethouder Ad van Beek gaf, samen met de partners waarmee gemeente Dongen een nieuw ‘belevingshuis’ voor sociaal-culturele activiteiten gaat bouwen het startsein voor de sloop van de ‘oude’ Cammeleur. Van Beek verwelkomde de gasten en vertelde kort over de aanloop naar dit moment en de vervolgstappen. Daarna nam hij het gezelschap mee naar buiten waar het eerste stuk muur eraan moest geloven. De sloop zal in totaal zo’n 5 weken duren.

sloop2Uitvoering werkzaamheden
De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door A. van Liempd Sloopbedrijven uit Sint-Oedenrode. De sloper mag tussen 8.00 en 19.00 uur machinaal werken. De sloper neemt maatregelen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. De Cammeleur wordt bijvoorbeeld van achteren naar voren gesloopt. Dit beperkt de overlast van stof en geluid. Mocht er tijdens het slopen toch teveel stof vrijkomen, dan zal de sloper met water nevelen. Geheel stofvrij slopen gaat niet, maar er wordt alles in het werk gesteld om hinder te voorkomen. De sloper werkt met een hydraulische knijper. Deze zorgt ervoor dat er minder trillingen ontstaan. Aanvullend plaatst de sloper een trillingsmeter tegen het naastgelegen pand van accountantskantoor Binnekamp. De meter laat zien of de trillingen binnen de normen blijven. Als dat niet het geval is, onderneemt de sloper actie.

sloop3

Voorafgaand aan de sloop is De Cammeleur rondom met hekwerken afgezet. Aan de achterkant van accountantskantoor Binnekamp gaan de vrachtauto’s materialen laden en lossen. De aan- en
afvoerroute van materialen gaat via de Hoge Ham (aanvoer), de Dr. Willem Dreeslaan en de Tramstraat (afvoer). Het afsluiten van straten voor verkeer is vooralsnog niet nodig. In week 34 of 35 zullen er tevens snoeiwerkzaamheden plaatsvinden aan een aantal grote bomen rondom de vijver in het park.

sloop4

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen