Eerste Zwem-ABC diploma’s uitgereikt bij De Vennen

Foto:

Met ingang van 1 september is De Vennen overgestapt op het Zwem-ABC, de diplomalijn van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Afgelopen zaterdag zijn de eerste zwem-ABC diploma’s uitgereikt aan Daan die zijn A diploma behaalde  en Giel en Ryan due hun B diploma behaalden.

De officiële uitreiking van de licentie Zwem-ABC zal plaatsvinden op woensdag 28 oktober bij De Vennen. Daarmee is  De Vennen de eerste zwemschool in de regio Dongen met de Licentie Zwem-ABC. Peter Verhoof, manager van De Vennen, vindt het belangrijk dat de zwemschool werkt volgens de nieuwste kwaliteitsstandaard van de zwembranche. “Met de Licentie Zwem-ABC geven wij straks de klant meer duidelijkheid over en inzicht in onze manier van werken en onze kwaliteit. Om te voldoen aan de Licentie Zwem-ABC worden wij getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet-en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werken wij volgens de Gedragscode Zwembranche, enzijn onze zwemonderwijzers voldoende opgeleid. Daarnaast wordt gecheckt of er is nagedacht over de manier van lesgeven, of ouders zicht hebben op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles en of er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure zijn.”

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Deze organisatie geeft jaarlijks meer dan 400.000 zwemdiploma’s uit en streeft naar een continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen verder wordt gestimuleerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen