TC De Kleppers organiseert Lichtjestocht in en rondom Dongen.

Foto:

Op zaterdag avond 17 oktober organiseert TC De Kleppers uit Dongen hun eerste Lichtjestocht. Jaarlijks organiseerde de Kleppers, uit Dongen een veldtoertocht in de bossen van Oosterhout, Dorst en Breda. In 2014 voor de tiende maal, de laatste jaren kwamen daar 1200 deelnemers op af en de tocht is met 2 sterren beoordeeld door de NTFU. Toch vond de organisatie dat het tijd werd voor wat anders en hakte in oktober 2014 de knoop door. De veldtoertocht gaat plaats maken voor een lichtjestocht.

De Kleppers Lichtjestocht Dongen (KLD) tocht is een mountainbike-tocht met een hoge funfactor! Deze KLD tocht zal in het donker worden verreden, voor- en achterlicht is daarom verplicht, net als een helm. De route is ongeveer 40 km lang, start en finish bij Café – Zalencentrum De Viersprong in Dongen en zal gedeeltelijk door bossen, bedrijven en unieke paadjes in en rondom Dongen gaan (Grotendeels onverhard).
Ruim 80 vrijwilligers (Hoofdzakelijk Klepperleden), zullen weer zorg dragen voor een mooie en veilige route, zoals deelnemers gewend waren van de veldtoertocht.

Verder hebben meer dan 25 bedrijven toestemming gegeven hun terrein / bedrijfspand te mogen gebruiken, deze bedrijven maken de tocht nog mooier en spectaculairder. Halverwege is een goed verzorgde rustplaats ingericht op een unieke locatie. Onderweg worden de deelnemers aangemoedigd door verschillende plaatselijke muziekgroepen. Uiteindelijk zal er bij de finish een after-party zijn, waar iedereen onder genot van muziek en een drankje de KLD tocht kan evalueren.

De voorinschrijving is reeds gestart, let wel er is een maximaal aantal deelnemers, wacht dus niet te lang, want vol = vol!

Info: www.kleppers-lichtjestocht-dongen.nl

Tot ziens op zaterdag 17 oktober. TC De Kleppers Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen