Olympia’60 mede koploper na winst op Beek vooruit.

Na speelronde 3 nestelde Olympia’60 zich op kop van 4D tezamen met vv Oosterhout en Boeimeer. Een zakelijke overwinning op het “oude” Beek vooruit zorgde ervoor dat Olympia’60 nog ongeslagen blijft en op koers ligt. Elroy Vereggen kreeg door het harde werken en prachtige goal terecht het predikaat “man of the match” opgehangen.

Met een minimale marge won Olympia van een Prinsenbeeks team wat dit keer wel 14 man op de been wist te krijgen. Het was aan de Prinsenbeekse keeper Sander vd Heyden te danken da de uitslag bleef steken op 1-2. De 43 jarige vd Heyden is nog steeds weergaloos goed en wist dan ook met magistrale reddingen het diep inzakkende Beek vooruit te redden.

Olympia kon zich niet veroorloven om punten te laten liggen bij de hekkensluiter en had als opdracht meegekregen om vanaf minuut één druk te zetten. Je moest de sterren van weleer geen ruimte geven om te voetballen want dat hanteren ze als geen ander. Beek Vooruit groef zich zoals verwacht helemaal in voor de goal en hoopte op een enkele uitval met als beloning een vrije trap voor Pierre van Hooijdonk.
Zover kwam het gelukkig niet want Olympia heerste van begin tot eind. Het scoren verliep echter moeizaam door dat de Beekse goalie enkele katachtige reddingen verrichtte. In de beginfase waren het schoten van Kjeld Huveneers en Raymon Damen die werden gekeerd. De snelle linksbuiten Mike Boudewijns startte als linksback en Robert Hillebrand vormde het centrum met Koen van Boxtel door het wegvallen van Maarten vd Broek en Justin Bomisa.

Na enkele mooie aanvallen te zien stranden op keeper vd Heyden was het in de 20e minuut duizendpoot Elroy Vereggen die de wedstrijd openbrak met een weergaloze knal vanaf 20 meter bovenin de kruising. Vlak hierna vuurde Koen van Boxtel een pegel af maar zijn inzet werd weggestompt door de Prinsenbeekse keeper. Enige wapenfeit van de oranjehemden voor rust was een schot voorlangs van Pierre van Hooijdonk. Met een minimale voorsprong zochten beide equipes de kleedkamers op.

Na de aftrap van het 2e bedrijf ging Olympia onmiddellijk op zoek naar de goal die een veilige marge moest bewerkstelligen. Oud NAC-er Jack Sweres had inmiddels zijn opwachting gemaakt binnen de lijnen maar Olympia leek niet onder de indruk. Na een kwartier in de tweede helft zette aanvoerder Pepijn strak en laag voor op Nick van Wanrooij die heel de wedstrijd een vaste man in zijn rug had maar deze keer te snel bleek. Van Wanrooij joeg de 0-2 in de touwen en Olympia had even lucht. Voor Olympia’s topschutter alweer zijn vijfde uit drie wedstrijden. 10 minuten later wist Beek vooruit toch nog uit 1 van de spaarzame aanvallen de aansluitingstreffer te maken. Een lange pass op Pierre van Hooijdonk werd vakkundig over keeper Ercin Unal gelobt door de voormalig international.

Hierna was het weer louter Olympia wat druk bleef zetten wat resulteerde op 2 schoten op de paal door Pepijn Laurijsen en Elroy Vereggen. In de slotminuten liet van Hooijdonk zich nog theatraal vallen net buiten de 16 maar de scheidsrechter wist wel hoe laat het was en wuifde de schwalbe lachend weg. Ran van Peer kwam nog binnen de lijnen voor Tim Antheunisse en Olympia wist eenvoudig stand te houden. Door deze overwinning blijft Olympia ongeslagen en deelt het de koppositie.

Volgende week speelt Olympia weer thuis op het gevreesde Crispijn. Daar zal het nog puntloze Kruisland de tegenstander zijn om 15.00 uur. Olympia zit op koers maar de competitie is nog jong.