Weer een weekend vol spektakel in Oosteind

Foto:

Het Oosteinds Spektakel wordt dit jaar op 4, 5 en 6 september gehouden. Dit jaar heeft de organisatie het weer groots aangepakt met veel muziek op het podium tijdens de feestavonden en wederom het spectaculaire Auto Blubbering op zondag. Dit jaar hebben ze in Oosteind weer alles uit de kast getrokken om er een spectaculair feestweekend van te maken. Op de eerste avond barst het feest los met het allereerste Cover Spektakel!

De organisatie is er super trots op dat zij voor deze avond de Rockcoverband AR!E hebben weten te strikken. Deze band sluit namelijk naadloos aan bij wat de organisatie voor ogen heeft voor deze avond. AR!E staat bekend om hun improvisatie, geen enkele show is hetzelfde en bezoekers kunnen onverwachte medleys, mash-ups, snelle schakelingen tussen nummers en een hoog interactie niveau verwachten! Met (rock)nummers uit de jaren ’60, ’70, ’80, ’90 en nu, maar ook dancenummers. Deze heren spelen alles van dialect-rock via blues naar Nederlandstalige feest. Alle stijlen komen in een hoog tempo langs! Na het succes van vorig jaar is ook Feestband BAM! wederom uitgenodigd om op deze avond een explosief optreden te geven. Feestband BAM! bestaat uit een aantal lokale talenten. Ook het repertoire van BAM! is erg divers, van vlammende gitaren tot vurige ballades, soms verrassend maar met een korreltje zout! Deze energieke band spat van het podium en hun plezier werkt als een aanstekelijk ‘feestvirus’ op het publiek. Tussen deze optredens door zal onze rots in de branding van de zee van stilte DJ RoyoR het feestje doorzetten.

bam

Op de zaterdag staan er dit jaar de twee grootste Brabantse feestbands op het podium. Laatst stonden ze allebei nog op de Zwarte Cross en op 6 september staan ze beiden op het podium in de feesttent van het Oosteinds Spektakel. Op deze avond zullen de BZB en de WC Experience het weekend tot een feestelijk hoogtepunt opzwepen. Beide bands hebben al vaker in Oosteind gestaan en de organisatie is dan ook niet bang dat het dit jaar weer een knallende avond zal gaan worden. Daarom geeft de organisatie voor deze avond een 100% feestgarantie De WC Experience staat vooral bekend om hun Rock ’n Loll en is het een van de bekendste dialectbands van Nederland. De Braborock van het van origine Raamsdonksveerse vijftal, ooit begonnen ze met het schrijven van onzinteksten op bestaande nummers. De laatste jaren weet de band ook steeds meer hun eigen werk
te integreren in de show, en dit lukt vrij aardig. De Braborock van de WC Experience is zo’n succes dat er inmiddels maar liefst 14 albums zijn verschenen en enkele DVD’s. Van de albums gingen er vanaf 1993 al zo’n 190.000 over de toonbank. Wat ooit begon als een eenmalig optreden is nu, ruim twee decennia later, nog steeds een begrip in het Nederlandse live-circuit.

De BZB heeft een enorme bak live ervaring en tegenwoordig is de band uitgegroeid tot een muzikale kameleon die zich op elk podium thuis voelt. Of dit nu is in een grote feesttent, in een kroeg tijdens de sfeervolle unplugged optredens, in het theater of op een festival, dit kleurrijke gezelschap maakt er overal een overrompelend, dampend optreden van. De BZB
staat voor feest, spelplezier, interactie en theatrale acts, verpakt in een energieke liveshow. Gewapend met krakers zoals Echte Vrienden, Koning Pintenman, Ik Leer Het Nooit en de Bankzitter, is stilstaan onmogelijk en tovert BZB de feesttent van het Oosteinds Spektakel moeiteloos om in een feestende massa.

os1

In navolging van voorgaande jaren zal er op de zondagse Spektakeldag weer geblubberd worden. Voor degenen die het eerder gemist hebben hier een korte samenvatting van wat de Brabantse Auto Blubbering inhoudt: men neme een auto, een aanloop en een bak met modder, geef een spurt met gas en kijk hoever je komt. Er worden minimaal vier manches gereden in vier verschillende klassen en uiteraard wordt de baan per manche verzwaard. Diegene met de meeste afgelegde meters is de winnaar. Dat is in een notendop de sport Auto Blubbering. Hoewel ze nog maar pas in het wereldje van Auto Blubbering komen kijken. Durft de organisatie van het Oosteinds Spektakel het aan om dit jaar een nieuwe klasse te
introduceren, iets wat andere organisaties van dergelijke evenementen nog niet eerder aandurfden. In deze nieuwe klasse, de Super Standaard klasse, rijden auto’s uit de landelijke top. Zie het als een eredivisie voor blubberwagens. Hiermee wil de organisatie de sport Auto Blubbering toegankelijk houden en rijders motiveren om steeds beter te gaan rijden om ooit ook in de top te mee te gaan rijden.

De Brabantse Auto Blubbering is inmiddels zo’n succes dat deelnemers uit Overijssel, Drenthe en Friesland massaal naar Brabant komen om mee te rijden. Zelfs deelnemers uit België en Duitsland hebben zich al aangemeld. Dus denk jij dat je met een auto door de -met originele Oosteindse Blubber gevulde bak kan rijden? Heb je een pick-up of een Golf met tractorbanden? Wil je kans maken op het prijzengeld en een auto klaar maken die deze uitdaging aankan? Kijk dan op de website van het Oosteinds Spektakel voor de spelregels van de Brabantse Auto Blubbering en meld je aan!

Zondag is en blijft de familiedag, een spektakeldag met activiteiten en vermaak voor jong en oud! Daarom is er voor de jongsten onder ons ook dit jaar weer van alles te doen tijdens het Kidz-Spektakel op zondagmiddag. Zo kunnen de allerkleinsten zich laten schminken en leuke ballonfiguren knopen of kunnen ze deelnemen aan het Spektakel-Speelplein. De grotere kinderen kunnen over de survivalbaan klimmen of minivoetbal spelen. Na de Auto Blubbering zal DJ RoyoR het weekend feestelijk afsluiten

De entreeprijs voor de vrijdag is €5,- in de voorverkoop en €7,50 aan de deur.
De entreeprijs voor de zaterdag is €15,- in de voorverkoop en €20,- aan de deur.
De entreeprijs voor zondag is €7,50, inclusief 2 consumptiebonnen. Kinderen kleiner dan 120cm mogen gratis naar binnen!

Kaarten voor dit feestweekend zijn te koop bij de volgende verkoopadressen:
Bakker Polak – Provincialeweg 203 – Oosteind
Kwekerij Loonen – Ekelstraat 10 A – Oosteind
Van Dongen Oosteind B.V. – Provincialeweg 30 – Oosteind
VVV/ANWB Oosterhout – Bouwlingplein 1 – Oosterhout
Cafe de Salamander – Belgiëlaan 2a – Dongen
Partycentrum ’t Maoske – Middelstraat 24 – De Moer
Of via de website:
WWW.OOSTEINDSSPEKTAKEL.NL

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen