CDA: “Geen OZB verhoging voor financiering MFA”

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

De CDA-fractie in de Dongense gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College in verband met de zorgen die bij de achterban leven over de financiele onderbouwing en toekomstbestendigheid van het MFA-project.

In een persbericht meldt de partij het volgende:

“De CDA-fractie heeft de CDA leden bijgepraat over het MFA project tijdens een extra ledenvergadering. Bij de leden leefden vele vragen met name over de financiële onderbouwing en de toekomstbestendigheid van het project.

In principe is het CDA geen tegenstander van een nieuw te ontwikkelen MFA, mits we het voor nu en naar de toekomst toe kunnen blijven betalen. Dit betekent dat het CDA tegen toekomstige verhoging van lasten is – zoals de OZB belasting – voor de burgers en bedrijven ten behoeve van de MFA. Het CDA wil ook dat het MFA project aantoonbaar toekomstbestendig is. Er zal garantie moeten komen dat de deelnemende partijen in staat zijn hun verplichtingen over een langere periode na kunnen komen, en dit dan dus los van eventuele extra subsidie van de gemeente.

Op basis van deze input heeft de CDA fractie het college een aantal schriftelijke vragen gesteld. De antwoorden hierop neemt de fractie mee in haar overwegingen, dit op basis van het uitgangspunt: Financieel verantwoord, geen lastenverhoging en toekomstbestendig.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen