DP wil eerst mening inwoners over MFA

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het Democratisch Podium wil dat de inwoners van Dongen nog een kans krijgen om hun mening over een nieuw MFA te laten horen. Volgens fractievoorzitter Martin Montens moet dat met een quick poll bij het inwonerpanel binnen zeer korte tijd te regelen zijn.

Montens gaat donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie met die strekking indienen. “Vele signalen uit de Dongense samenleving leiden tot twijfel over het draagvlak voor en de financiële haalbaarheid van een nieuwe MFA” aldus Martin Montens. ” De gemeenteraad wordt geacht de Dongense inwoners te vertegenwoordigen en het bouwen van een nieuwe MFA als sociale ontmoetingsplaats gaat de gehele Dongense bevolking aan want dat zijn de toekomstige gebruikers.”

Volgens Montens geeft zelfs de ambtelijke werkgroep aan dat de financiele risico’s aanzienlijk zijn. “Een goede afweging om een nieuw MFA te bouwen wordt ernstig bemoeilijkt doordat uit de raadsstukken het financiële risico van de MFA niet in verband kan worden gebracht met andere financiële risico’s die de gemeentebegroting de komende jaren bedreigen”

“De ‘participanten’ Donckhuys, Het Kunstpodium en Theek 5 zullen in de voorgestelde constructie geen risico dragende deelnemers zijn waardoor de inwoners van Dongen op zullen draaien voor alle financiële risico’s nu en in de toekomst” vervolgt Montens, die de kwestie daarom wil voorleggen aan het inwonerpanel. “Meningen en opinies uit de eigen achterban van de partijen zijn onvoldoende representatief om als algemeen geldende mening van Dongen door te gaan. De gemeenteraad kan daarom het inwonerpanel als instrument inzetten. Het inwonerpanel is immers een onafhankelijke representatieve afspiegeling van de Dongense samenleving”

“De conclusies, voortkomend uit een quick poll door het inwonerpanel, die binnen een week afgerond kan zijn, kunnen meegenomen worden bij de besluitvorming in de gemeenteraad” aldus Montens, die de besluitvorming over een nieuw MFA daarom uit wil stellen tot tot de besluitvormende raadsvergadering van 9 juli aanstaande. De motie zal donderdagavond in stemming worden gebracht.

Of deze motie enige kans van slagen heeft is afwachten voor Montens, die namens het DP als eenmansfractie opereert. De partijen lijken zich op dit dossier al behoorlijk te hebben ingegraven in hun eigen stellingen. Of men bereid is deze, al dan niet tijdelijk, te verlaten als gevolg van de motie van Montens, valt dus te bezien. De gemeenteraadsvergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen