Info-avond herontwikkeling Broederhuis

Foto: Ger Thonen / Pix4Profs

Donderdag 18 juni aanstaande houdt het Bouwcollectief Dongen een informatie avond omtrent de mogelijke herontwikkeling van het Broederhuis aan de Modestusstraat in Dongen.

Initiatiefnemer en architect  Kees Jacobs: “het ligt in de bedoeling een voorlichting te verzorgen over het gebouw en de ontwikkelingsmogelijkheden. De nadruk zal liggen op het gezamenlijk “exploiteren” van een gebouw met algemene voorzieningen, zoals tuin, ontmoetingsruimte, logeerfaciliteit etc. Hierdoor wordt een omgeving gecreëerd waarin sociale contacten opbloeien binnen een groep mensen die ook gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke voorzieningen. Het prachtig aangelegde Heuvelpark waardoor de Donge stroomt is de kers op de taart.”

Jacobs wil belangstellenden al in een vroeg stadium bij de planontwikkeling betrekken. “In het complex heeft eenieder zijn eigen appartement met balkon waarin alle benodigde voorzieningen worden aangebracht. Appartementen op de begane grond beschikken over een tuintje. Vanwege de herindeling zal een variëteit aan indelingen mogelijk zijn met één of twee slaapkamers. In en om het gebouw wordt voorzien in alle benodigde bergruimte en parkeerfaciliteiten.”

Na de presentatie is er gelegenheid in groepjes deel te nemen aan een kleine rondleiding door het gebouw, de omliggende tuin en het naastgelegen park. Vervolgens zullen de initiatiefnemers vragen van belangstellenden beantwoorden en bestaat de mogelijkheid zich definitief als aspirant koper in te schrijven.

Donderdag 18 juni
Locatie Broederhuis aan de Modestusstraat 20 te Dongen.
Aanvang 19.30h.

Reacties